Šport
3178 ogledov

Objavo je hitel brisati, a škoda je bila že narejena

Epa Je Federer res ravnal sebično?
Avstralski tenisač se je odločil obračunati z najbolj priljubljenim igralcem vseh časov, a si je nato hitro premislil. Žal prepozno.

Avstralec Andrew Harris, 204. igralec sveta, se je precej burno odzval na izjavo legendarnega Rogerja Federerja v zvezi z vrnitvijo na igrišča po koncu pandemije koronavirus.

V afektu je zmagovalcu 20 turnirjev za grand slam napisal oster odgovor, a si je kmalu zatem premislil in objavo izbrisal. Žal je njegov zapis še prej postal viralen, tako da poti nazaj ni več bilo.

Kamen spotike je Federerjevo prepričanje, da bi bilo bolj smiselno počakati z vrnitvijo profesionalnega tenisa, kot da bi se tenisači po vzoru nogometnih kolegov merili pred paznimi tribunami.

"Upam, da se bomo lahko normalno vrnili na igrišče, ko bo trenutek primeren in bo lahko polna vsaj tretjina ali polovica stadiona. Meni bi bilo zelo težko igrati pred povsem praznimi tribunami," je svoj pogled na vračanje belega športa v stare tire delil 38-letnik.

Spektakularno Šport Pokukajte v dih jemajoči stekleni dvorec športnega milijarderja

Federer je seveda najuspešnejši tenisač vseh časov, v kratkem pa naj bi se pridružil Michaelu Jordanu, Tigerju Woodsu, Floydu Mayweatherju in Cristianu Ronaldu kot član elitne peterice športnikov, ki so v karieri zaslužil več kot milijardo dolarjev.

cristiano ronaldo Prvi med enakimi Šport Niti koronavirus mu ne more do živega, Ronaldo pred mejnikom

Premor od tenisa mu v finančnem smislu ne predstavlja prav nobenih težav, obilico prostega časa pa namenja številčni družini in okrevanju po februarski operaciji kolena.

Za poseg ni ne bi mogel izbrati boljšega trenutka, saj bi bil sicer prisiljen izpustiti celotno peščeno sezono, tako pa je večji del rehabilitacije za njim, ne da bi pri tem manjkal na enem večjem turnirju.

V nekoliko drugačnem položaju so seveda nižje rangirani igralci, ki jih je koronavirus odrezal od vira zaslužka in ogrozil njihovo eksistenco. Eden takšnih je zagotovo Andrew Harris, ki je na tviterju zapisal: "Ali pa če bi se turneja nadaljevala, ko bo varno in bodo tenisači, ki se borijo za preživetje, lahko kaj zaslužili. Tipična Rogerjeva sebičnost."

Objavo je nato hitro izbrisal, je pa nekaj podobnega izjavil še v pogovoru z navijačem. "Turneja bi se morala nadaljevati, ko bodo razmere to dopuščale. Če to pomeni, da bomo igrali brez gledalcev, potem naj bo tako. Ne pa da čakamo, ker Roger ne želi igrati brez navijačev," je zapisal.

andre harris | Avtor: Epa Epa

novak đoković Motiviran Šport Đoković prihaja po Federerjeve rekorde

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.