Šport > Nogomet
745 ogledov

Niti koronavirus mu ne more do živega, Ronaldo pred mejnikom

cristiano ronaldo
1/6
Reševalni pas/Twitter
Cristiano Ronaldo bo postal četrti športnik in prvi nogometaš v zgodovini, ki je presegel magično mejo milijarde dolarjev.

Po poročanju poslovne revije Forbes bo Cristiano Ronaldo, ki se že vrsto let uvršča v sam vrh največjih zaslužkarjev na svetu, samo v lanskem letu pa je svoj račun obogatil za več kot 100 milijonov dolarjev, postal četrti športnik v zgodovini, čigar skupni prihodki bodo presegli milijardo ameriških zelencev.

Pred njim je to uspelo samo košarkarju Michaelu Jordanu, golfistu Tigerju Woodsu in boksarju Floydu Mayweatherju.

Ronaldo bo magično mejo presegel kljub prekinitvi vseh nogometnih aktivnosti v Italiji, kar bo imelo za posledico tudi precejšen izpad dohodka. Zvezdnik Juventusa se je namreč v luči pandemije koronavirusa odpovedal štirimesečni plači, kar znaša več kot 11 milijonov dolarjev.

Petintridesetletnik se bo ekskluzivnemu klubu športnikov pridružil po zaslugi dobro plačane službe, zajetnih sponzorskih pogodb in uspešnih poslovnih investicij. Njegova blagovna znamka CR7 je namreč ena najbolj prepoznavnih znamk iz sveta športa.

Cristiano Ronaldo | Avtor: Profimedia Profimedia
Nogometni superzvezdnik je tudi z naskokom najbolj priljubljen športnik na družbenih omrežjih, kjer mu sledi na stotine milijonov oboževalcev. Njegove objave so vredne po več deset tisoč dolarjev, zato ga pri Forbesu imenujejo kar "hodeči reklamni pano".

Med najbolj donosnimi je njegova doživljenjska pogodba z ameriškim gigantom Nikejem, s katerim kar 17 let po tretji upokojitvi noro uspešno sodeluje tudi najboljši košarkar vseh časov Michael Jordan, po stopinjah slednjega, resda z občutno manj dobička, pa stopica tudi LeBron James.

Seznamu športnih milijarderjev se bo v kratkem pridružil tudi najuspešnejši tenisač vseh časov Roger Federer. Zanimivo je, da je Švicar s turnirskimi nagradami zaslužil "samo" 130 milijonov, torej je več kot 80 odstotkov denarja dobil z naslova pokroviteljev in investicij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice