Šport > Nogomet
278 ogledov

Pri velikanu zamrznili plače

Giorgio Chiellini Juventus Barcelona EPA
Trener Murizio Sarri in zvezdniki Juventusa so pristali na zamrznitev plač.

Pri stari dami so se nogometaši in prvi mož stroke Maurizio Sarri strinjali s tem, da naslednje štiri mesece zaradi koronavirusa ne bodo dobili celotnih plač, s tem pa bodo klubu pomagali ohraniti 90 milijonov evrov. V Italiji so vse športne prireditve odpovedane vsaj do 3. aprila, nihče pa ne pričakuje, da se bodo takrat nadaljevale. 

Cristiano Ronaldo in ostali zvezdniki tako ne bodo v celoti dobili izplačanih zaslužkov v mesecu marcu, aprilu, maju in juniju. Če se bodo razmere spremenile in se bo nadaljevalo z nogometom, bodo pri Juventusu znova ocenili situacijo. 

"Juventus bi se rad zahvalil trenerju in igralcem za izkazano privrženost v teh težkih časih," so zapisali pri serijskih italijnskih prvakih, ki imajo na lestvici točko prednosti pred Laziom.

Tudi nogometaši v nekaterih drugih evropskih velikanih, med drugim igralci Bayerna in Borussie Dortmund, so že pristali na zmanjšanje plače.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice