Šport > Nogomet
769 ogledov

"Bil je okužen že pred dvobojem z Interjem, a Juve tega ni sporočil"

rugani Epa
O pozitivnem testu so spregovorili šele po nekaj dneh.

Član Juventusa Daniele Rugani je bil prvi nogometaš v Serie A, ki je bil pozitiven na testu za koronavirus. Test je opravil že 8. marca, torej na dan, ko se je stara dama pomerila z velikim tekmecem Interjem, novico o igralčevem stanju pa so sporočili šele tri dni kasneje.

Rugani je okužil tudi svoje nosečo dekle Michelo Persico, ta pa zdaj obtožuje Juventus, da namerno niso sporočili rezultata testa z namenom, da na vsak način odigrajo dvoboj z Milančani. Juventus je zmagal z 2:0, Rugani pa je dvoboj spremljal s klopi za rezervne igralce.

Koronavirus v Italiji Epicenter COVID-19 Šport "Prepričan sem, da se je takrat vse začelo"

"Daniele se je vrnil s treninga, imel je povišano temperaturo, o tem pa je obvestil ekipo. Po spancu se je počutil boljše, klub pa ga je testiral na virus Covid-19. Vem, da je test opravil 8. marca, jaz sem ga nato 16.," je dejala Persico.

Klub je potreboval tri dni za objavo novice, Rugani pa se je v tem času v garderobi družil s soigralci. Kasneje sta bila pozitivna še Blaise Matuidi in Paulo Dybala. Moštvo je bilo nato poslano v karanteno.

Marco Sportiello Koronavirus Šport Zbolel Iličićev soigralec

Dvoboj z Interjem je bil dolgo vprašljiv, vodilni možje stare dame pa so ga želeli odigrati na vsak način, saj bi s tremi točkami na lestvici preskočili Lazio in tako morda osvojili prvenstvo, če bi prišlo do prekinitve. Z zmago je belo-črnim to tudi uspelo, potem pa je prišlo do prekinitve tekmovanja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice