Šport
14 ogledov

Nov incident brez stiska rok

rosol garcia lopez Youtube
Španski tenisač Guillermo Garcia-Lopez je po zmagi nad Lukašem Rosol ignoriral Čehov poskus, da bi nasprotniku segel v roko.

Stisk rok po koncu teniškega obračuna sodi med najstarejše običaje belega športa, kar pa vse pogosteje pozabljajo tako teniški igralci kot igralke.

Potem ko je Genie Bouchard dvignila obromno prahu, ker na tiskovni konferenci ni želela seči v roko romunski nasprotnici Alexnadri Dulgheru, sta tokrat za nov incident poskrbela Lukas Rošol in Guillermo Garcia-Lopez, ki sta se pomerila na turnirju serije 250 v Bukarešti.

Španec je z rezultatom 6:4, 7:6(7) izločil lanskolentega finalista, ki je na mreži želel čestitati nasprotniku, vendar ga je ta ignoriral. Garcia-Lopez si je nato premislil in Čehu ponudil roko, a takrat je bilo že prepozno. Rošol je nato stopil na igrišče in pozdravil navijače, kot je sicer v navadi za zmagovalca obračuna, medtem ko je Španec hitro zapustil prizorišče.

Po poročanju romunskih medijev je Garcia-Lopez nasprotniku zameril, ker se je med obračunom pritoževal, da Španec med točkami porabi preveč časa, za nameček pa naj bi ga med samo igro poskusil tudi ustrahovati. ''Z igrišča je povsem v redu fant. Ne vem, zakaj je bil tak,'' je povedal Garcia-Lopez.

Spletni portal Tennisnow.com je v luči nedavnih incidentov pripravil deset najbolj nešportnih rokovanj v zgodovini teniške igre. Več v videu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.