Šport
13 ogledov

Nov kiks Gorenja

Velenjčani v zaključku prvenstva vse bolj popuščajo, medtem ko Koprčani igrajo z Žurnal24 main
Rokometaši Gorenja so zapravili novo in sila pomembno točko v boju za naslov prvaka, saj so doma le remizirali z Loko (34:34). Vodilni Cimos Koper s 30:26 ugnal Trimo. Nov poraz Celja!

Velenjčanom se naslov državnih prvakov iz dneva v dan vse bolj izmika, Škofjeločanom, ki so pravi "hit" končnice za prvaka, pa je uspel velik met: v Rdeči dvorani so osvojil pomembno točko. Z njo so s tretjega mesta izpodrinili nekoč "imenitne" Celjane, ki zdaj za gorenjskimi rokometaši zaostajajo za točko. Z razpletom sobotnega obračuna so zagotovo izjemno zadovoljni tudi vodilni Koprčani, ki so v Romuniji potrdili uvrstitev v finale evropskega pokala challenge, namesto predvidene točke imajo namreč dve točki prednosti pred drugouvrščenimi Velenjčani.

V prvem polčasu so varovanci domačega trenerja Branka Tamšeta nadzirali bojevite Gorenjce, ki so drugi polčas odprli z delnim izidom 3:0 in prvim vodstvom na tekmi (19:18). V razburljivem nadaljevanju se je tehtnica nagibala na eno in drugo stran. Minuto pred koncem izenačene tekme je pri izidu 34:34 najprej zablestel domači vratar Ivan Gajić, ki je ubranil strel Saši Mikanoviču, v nasprotnem napadu pa se je Marko Bezjak sam znašel pred Boštjanom Makovcem, zmagovalec tega dvoboja pa je bil vratarski veteran.

Koper zanesljivo
Koprčani
še naprej prepričljivo igrajo v ligi za prvaka. Tudi tokrat so zasluženo zmagali, saj domačini niso vodili niti enkrat. Pri gostiteljih se je z devetimi zadetki izkazal Staš Skube, pri gostih pa jih je prav tako devet zabil Milorad Krivokapić. Primorci so tekmo silovito začeli in po dobrih desetih minutah že vodili z 8:2. Toda Trebanjci se niso kar tako zlahka pustili premagati. Vrnili so se v igro in se tik pred koncem polčasa tekmecu približali le na gol zaostanka. Na začetku drugega polčasa so celo izenačili na 16:16, a nato so od izida 18:20 Koprčani zabili štiri gole v nizu in spet pobegnili na varnejšo razdaljo. Te prednosti ni so več zapravili in se na koncu veselili dveh točk.

11 poraz Celja
Kalvarija  rokometašev Celja Pivovarne Laško se nadaljuje. V Mariboru so doživeli že 11. poraz v sezoni, tokrat so povsem zasluženo klonili pred mariborskim prvoligašem, ki je zmago nakazal že v zadnjih desetih minutah prvega dela. Do 20. minute sta ekipi prikazali izenačeno igro, nazadnje pa je bil izid izenačen v 17. minuti, ko je za 10:10 zadel Momir Rnić. Sledile so minute domačih. Gajič je najprej v 21. minuti povišal na 13:10, v 26. minuti pa na 16:11, kar je bila najvišja prednost v prvih 30 minutah. Celjanom, ki so v zadnjih 13 minutah prvega dela zadeli le trikrat, je do odhoda na odmor zaostanek uspelo znižati na štiri gole. Mariborski rokometaši so tudi v nadaljevanju krenili silovito, v 35. minuti je Gajič povišal na 20:13. Celjanom ni pomagala niti minuta odmora, ki jo je že v 43. minuti zahteval Miro Požun. Oslabljenim gostom je uspelo razliko le znižati na štiri gole. Varovanci Marka Šibile pa niso ponovili napake iz sobotne tekme, ko so zapravili prednost šestih zadetkov. Ko je kapetan Rok Ivančič v 56. minuti zadel za 30:23, je bil zmagovalec dokončno odločen.

Lestvica:
1. Cimos Koper 49
2. Gorenje 47
3. Loka 35
4. Celje PL 34
5. Maribor Branik 30
6. Trimo Trebnje 29

1. SRL, končnica, skupina za prvaka, 6. kolo:

Trimo Trebnje : Cimos Koper 26:30 (15:16)
St. Skube 9, Sušin 5; Krivokapić 9, Se. Skube 6, Bombač 5

Maribor Branik : Celje Pivovarna Laško 32:26 (17:13)
Gajič 10, Mačkovšek 5; Mlakar 8, D. Razgor 7

Velenje Gorenje : Loka 34:34 (18:16)
Cehte, Bezjak in Golčar 7; Dujmović 11, Mikanović 9, Dolenec 6

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.