Šport
120 ogledov

Nov poraz Zlatih vitezov

Vegas Golden Knights, Tampa Bay Lightning
Hokejisti Vegas Golden Knights, ki so se lani kot novinci v severnoameriški ligi NHL prebili vse do velikega finala, so tokrat v domači dvorani v Vegasu gostili Tampa Bay Lightning.

Potem ko so minulo domačo tekmo po kazenskih strelih proti Vancouvru izgubili z 2:3, so tokrat proti Tampi z istim izidom klonili že po rednem delu.

V ameriški kockarski Meki se je izkazal 24-letni ruski vratar gostov Andrej Vasilevskij, ki je večer po prvem "shutoutu" tokrat od 31 poskusov zaustavil 29 strelov, še tretji gol v sezoni pa je dosegel J.T. Miller. Med strelce sta se pri gostih vpisala še Tyler Johnson in Brayden Point.

Pri zlatih vitezih, branilcih naslova v zahodni konferenci, ki so na uvodnih desetih tekmah sezone zmagali osemkrat, sta po enkrat zadela Shea Theodore in William Karlsson, vratar Marc-Andre Fleury je zbral 20 obramb. Ta čas so igralci Vegasa zdrsnili na šesto mesto pacifiške skupine. "Mislim, da smo si priigrali nekaj lepih priložnosti. Zdaj moramo delati le še na tem, da jih bomo znali izkoristiti," je dejal domači trener Gerard Gallant.

Domač poraz so doživeli tudi Detroit Red Wings, ki so z 1:2 izgubili proti Winnipeg Jets. Junak večera v vrstah gostov je bil Dustin Byfuglien, ki je z golom dosegel 500. točko v karieri, Winnipeg pa je zmagal še četrtič na zadnjih petih tekmah.

Kazenski streli so odločili zmagovalca obračuna Carolina Hurricanes - San Jose Sharks; s 4:3 so se pred domačimi navijači veselili hurikani. Brock McGinn je zadetku v rednem delu dodal še edini gol pri izvajanju kazenskih strelov. Hokejisti Colorado Avalanche so s 6:3 ugnali Ottawa Senators.

anže kopitar los angeles kings nhl Skrušen Šport Kopitar iskreno: "Razpoloženje ni dobro"
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.