Šport
42 ogledov

Nov predsednik v januarju

Gregor Benčina Anže Petkovšek
Ob odstopni izjavi direktorja Atletske zveze Slovenije ter najavi umika Gregorja Benčine z mesta predsednika AZS bosta oba do izvolitve novega vodstva tekoče opravljala svoje delo.

"Predsednik bo s sklicem redne seje upravnega odbora skladno s statutom pričel s postopkom za izvedbo volitev za novega predsednika AZS, ki bodo konec januarja 2016, kar bo zagotavljalo tudi nemoten zaključek za slovensko atletiko uspešnega leta 2015, članstvo pa bo zagotovljeno dovolj časa za nominacijo kandidatov in izvedbo volitev," so v izjavi za javnost zapisali pri krovni organizaciji slovenske atletike.

Upravnemu odboru bo sicer podan predlog, da Luka Steiner funkcijo direktorja AZS opravlja do izteka mandata predsednika. "Sejo upravnega odbora, kjer se bodo člani upravnega odbora seznanili z nastalo situacijo ter odločali o sklicu volilne skupščine, na kateri naj bi se poleg novega predsednika AZS izvolilo tudi dva manjkajoča člana upravnega odbora, predsednika Nadzornega odbora ter predsednika Disciplinske komisije, bo predsednik AZS sklical za 13. 10. 2015," so še zapisali pri AZS. 

"Atletska zveza deluje in posluje uspešno. Slovenski atleti so v letu 2015 osvojili največje število mednarodnih odličij, poleg tega so bili v letu 2015 na slovenskih tleh organizirani odlični mednarodni dogodki, realiziran proračun zveze v letu 2015 pa bo eden višjih v zgodovini zveze," se končuje izjava.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.