Šport
28 ogledov

Nova blamaža Sappa na Hrvaškem?

Bob Sapp je zagotovo najbolj zveneče ime, ki bo nastopilo v Splitu na Obračunu v EPA
Legendarni Bob Sapp bo 16. decembra znova obiskal našo južno sosedo Hrvaško. V glavni borbi večera se bo v Dubrovniku pomeril proti domačinu Maru Peraku. Sapp je v zadnjem času sicer daleč od nekdanje slave, tako da lahko pričakujemo novo blamažo borca, ki se je nekoč boril po največjih svetovnih ringih.

Eden najboljših hrvaških MMA borcev Maro Perak in Bob Sapp se bosta 16. decembra v Dubrovniku pomerila na borilnem spektaklu hrvaške organizacije Millenium Fighting Challenge (MFC). Perak bi se moral prvotno sicer pomeriti proti Jeffu Monsonu, a je Hrvatu načrte prekrižala poškodba in borba je padla v vodo. Monson se bo namesto s Perakom novembra pomeril z nekoč najboljšim MMA borcem Fjodorjem Jemeljanenkom, Hrvati pa so rešitev našli v Bobu Sappu.

Ameriška 180 kilogramov težka "zver" ima v svoji MMA karieri deset zmag in osem porazov. Čeprav je bil v zlatih letih Prida eden od največjih imen te organizacije, je Sapp v zadnjih letih bolj ali manj vreča za pretepanje. V zadnjih osmih borbah je tako utrpel kar šest porazov.

Sapp pa je pri naših južnih sosedih že gostoval. Leta 2010 je v Splitu sicer premagal Avstrijca Sascha Weinpolterja, a si za svojo predstavo prislužil številne glasne žvižge s tribun. V zadnjem obračunu aprila ga je premagal Turek Attila Ucara.

V K-1 ima Sapp v zadnjem času še nekoliko slabše rezultate. Američan je izgubil zadnjih osem borb. Pred mesecem dni pa mu je zadnji poraz zadal Nemec hrvaškega porekla Florian Pavić. Velja pa spomniti, da je Sapp v svojih zlatih časih kar dvakrat premagal tudi Ernesta Hoosta.

Na drugi strani bo za Peraka to 25. obračun v karieri, poraz je priznal le trikrat in težko je verjeti, da bo proti Sappu četrtega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.