Šport
25 ogledov

Nova rokometna smešnica

V slovenskem rokometu manjka soglasja. (Foto: Gregor Katič) Žurnal24 main
Kdo bo napredoval oziroma obstal v prvi slovenski rokometni ligi? Izola Istrabenz plini ali Slovenj Gradec? Ekipi naj bi o tem odločili v kvalifikacijah, ki pa jih očitno ne bo ...

Dodatnih kvalifikacijskih tekem za obstanek oziroma uvrstitev v 1. slovensko rokometno ligo med Slovenj Gradcem in Izolo Istrabenz plini ne bo. "S tem dopisom vam sporočamo, da se 'kvalifikacijske tekme' v sredo, 1. julija, ne bomo udeležili, saj teh kvalifikacij ne priznavamo," so v kratkem sporočilu zapisali v klubu Istrabenz plini Izola.

Ta zaplet bo bržkone dobil epilog na sodišču. Na nasprotnih bregovih sta Združenje rokometnih prvoligašev Slovenije (Zrops) in Združenje 1. B SRL.

Slovenj Gradec, enajstouvrščena ekipa v 1. SRL, in Izola, drugouvrščena ekipa v 1. B SRL, bi po tekmovalnem pravilniku Zropsa v tem tednu morala igrati dodatni kvalifikacijski tekmi za obstanek oziroma uvrstitev v elitno domače rokometno tekmovanje, morebitno tretjo pa sredi prihodnjega tedna

Ta sklep odločno zavrača Združenje 1. B SRL. Ta se sklicuje na skupščino Rokometne zveze Slovenije, ki je bila 30. junija leta 1999, ki pravi, da "iz 1. A SRL izpadeta 11. in 12. ekipa, na njuno mesto pa se uvrstita 1. in 2. ekipa iz 1. B SRL".

Združenje 1. B SRL meni, da se sklep skupščine RZS, ki je edina pristojna za spremembo navedenega sklepa, ni spremenil, modificiral ali zamenjal. V skladu s tem velja sklep skupščine RZS z dne 30. junija 1999. Na podlagi tega je razpis za kvalifikacije, posredovan s strani vodje tekmovanja Zropsa, nelegitimen, neverodostojen, samovoljen in brezpredmeten ter ni v skladu s sprejetim sklepom na skupščini in veljavnimi akti RZS.

Združenje 1. B SRL je med drugim zapisalo, da bo uporabilo vse možnosti, da bo zaščitilo enakopravnost in enakost članic RZS ter spoštovalo veljavne akte RZS ter veljavne sklepe skupščine RZS. Hkrati je odgovorne na Zropsu pozvalo, da pripravijo pisno gradivo za igranje morebitnih kvalifikacij v tekmovalni sezoni 2011/12.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.