Šport
77 ogledov

Nova tekma, nov remi

rokomet Anže Petkovšek
Slovenska in makedonska moška rokometna reprezentanca sta se v današnji pripravljalni tekmi v Celju razšli z neodločenim izidom 23:23 (13:12).

Slovenski rokometaši so se na ponedeljkovi tekmi v Krškem z Makedonci razšli z neodločenim izidom, na današnji v celjski dvorani Zlatorog pa so ponovili vajo in znova tekmo končali z neodločenim izidom. V tem tednu sta pred njimi še dve zadnji pripravljalni tekmi s Hrvati pred odhodom na evropsko prvenstvo, ki bo med 15. in 31. januarjem na Poljskem. Prva bo v petek, 8. januarja, v Ivanič gradu (19.00), druga pa dan kasneje v koprski dvorani Bonifika (16.15).

Izbranci slovenskega selektorja Veselina Vujovića so medlo odprli tekmo, uvodna postava - na vratih Gorazd Škof, na krilnih položajih Dragan Gajić in Darko Cingesar, na zunanjih položajih Sebastian Skube, Dean Bombač in Vid Kavtičnik ter krožni napadalec Blaž Blagotinšek - je v šesti minuti zaostala za dva gola (1:3), v primanjkljaju pa bila do 13. minute, ko je po golu Cingesarja povedla s 5:4.

Nato je v slovenski igri znova "zaškripalo", ob tem sta si v lase skočila še Matej Gaber in Stojanče Stoilov, Makedonci, ki jih vodi nekdanji trener velenjskega Gorenja Ivica Obrvan, pa so izkoristili zmedeno igro gostiteljev in jim v 17. minuti ušli na tri gole (5:8).

Igra polna vrzeli je razjezila okoli 1400 gledalcev v celjskem rokometnem hramu, ki so jasno izrazili nezadovoljstvo z igro Vujovićevih izbrancev. V uvodnih 23 minutah so se med strelce vpisali le trije slovenski rokometaši (Cingesar, Kavtičnik in Bombač), statistika drugih igralcev pa je bila prazna. Končnica prvega dela tekme je bila malenkostno boljša, Slovenci pa so na glavni odmor odšli z golom prednosti (13:12).

Uvodna domača postava v drugem polčasu - na vratih Matevž Skok, na krilih Gašper Marguč in Simon Razgor, na zunanjih položajih Jure Dolenec, Miha Zarabec in Klemen Cehte ter na "pivotu" Matej Gaber - je sprva prinesla nekaj nasmehov na slovenske obraze, a veselje je bilo kratkotrajno. Po vodstvu s 16:13 so znova padli v "kreativno luknjo" in tekmecem dopustili, da so jih ujeli (16:16), v nadaljevanju pa tudi zavladali na igrišču in si v 52. minuti pridelali zaostanek treh golov (20:23). A Slovenci so v prelomnih trenutkih dvoboja vendarle zmogli dovolj znanja, po igri brez posebnega šarma so po dveh golih Luke Žvižeja in enega Zarabca v začetku 59. minute izenačili na 23:23, kar je tudi bil končni izid tekme. V slovenski reprezentanci sta bila najbolj učinkovita Bombač in Kavtičnik, oba sta dosegla po štiri gole.

Bolj ali manj je jasno, da bosta sliko o pravih zmožnostih slovenske reprezentance prinesla šele bližnja obračuna s Hrvaško, na teh tekmah bo Vujović veliko manj "rotiral" ter pokazal del strategije za Švede, Špance in Nemce, torej tekmece v skupinskem delu evropskega prvenstva v Vroclavu.

"Najprej bi omenil sodnike, sodilo se nam je, kot da bi igrali kje v Turčiji ali podobno. Največjo težavo pa imamo pri strelih od daleč. Ker sta bila Klemen Cehte in Borut Mačkovšek nerazpoložena, smo igrali z nižjo postavo, ki pa ima proti tako močnim igralcem veliko težav. Če se bo to ponovilo na evropskem prvenstvu, se nam ne piše nič dobrega. Imamo še deset dni na voljo in dve tekmi s Hrvaško, marsikaj še lahko popravimo," je po tekmi za nacionalno televizijo povedal selektor Vujović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.