Šport
14 ogledov

"Poškodba Ferlina nas je prizadela"

Veselin Vujović EPA
Pred slovensko moško rokometno reprezentanco je pestro pripravljalno obdobje do odhoda na evropsko prvenstvo med 15. in 31. januarjem prihodnje leto na Poljskem.

Slovenska reprezentanca je do božičnih praznikov vadila z manjšo intenzivnostjo, po prihodu Matjaža Skoka in Boruta Mačkovška iz Nemčije ter Sebastiana Skubeta iz Danske pa selektor Veselin Vujović ni imel več usmiljenja do svojih 21 reprezentančnih kandidatov in je vadbo v tradicionalnem pripravljalnem taboru v Zrečah povečal do skrajnih meja.

Prišlo je tudi do neljubega dogodka, na sobotnem treningu si je koleno poškodoval vratar velenjskega Gorenja Klemen Ferlin, ki ga čaka večmesečno okrevanje, nastalo vrzel med vratnicama pa je zapolnil Celjan Urban Lesjak.

"Imamo neprijetno novico, za katero pa zanesljivo že veste. Naš vratar Ferlin, na katerega sem resno računal na prvenstvu, se je poškodoval. Ferlin je seveda odpadel s seznama, na njem je zdaj Lesjak. To nas je zelo prizadelo, najbolj seveda njega, a tudi ostale. Prepričan sem, da bomo odgovorno odigrali to EP, da tudi njemu olajšamo okrevanje. Kar se ostalih tiče, so vsi v redu, vsi so trenirali maksimalno. Zadovoljen sem tudi z Mačkovškom in njegovim odnosom, veseli me, da imamo tudi sicer dober odnos v ekipi," je na novinarski konferenci dejal selektor Vujović.

Dodal je, da je prepričan, da se bodo člani ekipe po novoletnih praznikih na treninge vrnili še bolj motivirani. O tem, kdo bo potoval na prvenstvo, se bo odločil po praznikih. Priložnost bo ponudil vsem, tako da bo samo od igralcev odvisno, kdo bo igral in kdo ne.

Slovenija bo do nedelje vadila na Zreškem Pohorju, prihodnji teden pa igrala štiri prijateljske tekme. V ponedeljek, 4. januarja, se bo v Krškem ob 18. uri pomerila z Makedonijo, dan kasneje pa bo vajo ponovila še v Celju (18.30). V petek, 8. januarja, jo čaka pripravljalna tekma s Hrvaško v Ivanič Gradu, dan kasneje pa še "revanša" v koprski

"Oddelali smo dobre treninge, dobro smo se borili. Ne samo, da smo delali v dvorani, tudi izven igrišča delamo, se pogovarjamo. To je velik korak naprej in upam, da bomo to prenesli na pripravljalne tekme in na EP," je dogajanje pred sklepnim delom priprav povzel Vid Kavtičnik.

"Mislim, da smo obe fazi, prvo in to drugo, oddelali maksimalno. Pripravili smo se dobro in naredili podlago za zaključni del, ki nas časa, za pripravljalne tekme in EP. V tem drugem delu smo največ poudarka imeli na fiziki, glede na to, da je bil prvi malo bolj regeneracijski. Vsi se počutimo dobro in stopnjujemo treninge. Imamo krasne 'vajice', takšne za razmišljat, tudi selektor se nam lahko kdaj nasmeje ... skratka, imamo se 'fajn'," pa je dejal Uroš Zorman.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.