Šport
73 ogledov

Nova težava za Vasilija Žbogarja

Rio, rampa, jadranje EPA
Jadralska tekmovanja v Riu še naprej pod nesrečno zvezdo.

Jadralci se v Riu še naprej srečujejo z nevšečnostmi. Zaliv v katerem bodo jadrali je še vedno precej onesnažen, za novo nevšečnost pa je poskrbela zrušena rampa za spuščanje jadrnic v morje in tako znova na površje spravila vprašanje o kakovosti zgradb na tokratnih olimpijskih prizoriščih.

Po besedah Philipa Wilkinsona, predstavnika za odnose z javnostjo pri organizacijskem komiteju, je zrušitev glavnega objekta za dostop jadralcev do vode povzročilo neurno morje in visoko plimovanje. Podjetje, ki je bilo zadolženo za objekt, se je že lotilo popravila, jadralna tekmovanja se pričnejo osmega avgusta. Treningi naj ne bi bili ogroženi.

"Narobe bi bilo, če bi iz tega naredili dramo. Igre se bližajo, takšne reči se dogajajo," pa je o težavah v Marini da Gloria menil predstavnik Moka Mark Adams. Pri svetovni jadralni zvezi so dejali, da pozorno spremljajo popravilo rampe in dodali, da je bilo poškodovano tudi mesto, ki je med preizkušnjami namenjeno trenerjem.

Močni vetrovi in morje so poplavili televizijske studie na plaži Copacabana, kjer naj bi potekala odbojka na mivki. Težave s kakovostjo izgradnje v objektov Rio so pod drobnogledom od aprila, ko se je del kolesarske poti, ki je bila zgrajena posebej za OI, zrušil, pri tem sta umrli dve osebi.

Komentarjev 2
  • Avatar čavez
    čavez 09:20 01.avgust 2016.

    OI, najbolj skorumpirana prireditev in največja pralnica denarja na svetu.

  • Janez_53 09:14 01.avgust 2016.

    Zaradi lakomnosti po čim večjem zaslužku (ali tudi podkupnin?) se za olimpijado izbirajo države, ki še zdaleč niso sposobne kvalitetno pripraviti ustrezne objekte za normalno izvedbo tekmovanj. Upajmo, da se ne bo komu kaj resnega zgodilo!