Šport
16 ogledov

Nova točka Kralja Kopitarja

NHL vancouver Canucks Los Angeles King Anže Kopitar gol v končnici Žurnal24 main
Hokejisti ekipe Los Angeles Kings so v ligi NHL tokrat ugnali Panterje. Ob zmagi z 2:1 je podajo za prvi zadetek Kraljev prispeval Anže Kopitar.

Kopitar je s podajo branilcu Jacku Johnsonu, ki je zadel za 1:0, prekinil niz treh tekem, v katerih ni dosegel točke. Na lestvici strelcev je tako zdrsnil na 15. mesto. Hrušičan je sicer na 25 tekmah v tej sezoni zbral prav toliko točk (10 golov, 15 podaj). Za domačo ekipo je zadetek dosegel še kapetan Dustin Brown, največji delež k zmagi Los Angelesa pa je tokrat prispeval vratar Jonathan Quick. Ta je obranil 97,6 odstotkov strelov na svoja vrata in zbral kar 41 obramb. Panterji s Floride so tako že sedmič zapored klonili proti Kraljem, ki so v pacifiški diviziji zdaj drugi, za prvim Dallasom pa zaostajajo le za točko.

Zvezde iz Dallasa so tokrat doma ugnale Senatorje iz Ottawe (3:2), v derbiju rivalov iz Pittsburgha in Washingtona pa so se zmage z 2:1 veselili Pingvini. Novi trener Washingtona Dale Hunter tako še vedno čaka na prvo zmago na klopi moštva Capitals. Vancouver je tokrat moral priznati premoč Predatorjem iz Nashvilla, ki so z zmago 6:5 prekinili pet tekem trajajoč niz zmag Canucksov.

Preostali rezultati:

Calgary Flames : Columbus Blue Jackets 3:4*

Winnipeg Jets : Phoenix Coyotes 1:0

Carolina Hurricanes : New York Rangers 5:3

San Jose Sharks : Montreal Canadiens 4:3*

* - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.