Šport
36 ogledov

Nova zmaga za slovenskega atleta

Luka Janežič, Rio 2016 Profimedias
Slovenski rekorder Luka Janežič (Kladivar) je na dvoranskem atletskem mitingu v francoskem Val de Reuilu zmagal v teku na 400 m s 46,95 sekunde.

"Vesel sem zmage, veliko izkušenj sem tudi pridobil. Bil je zelo napet tek, po prvem krogu smo vsi skupaj prišli na prvo stezo in je bilo zato veliko prerivanja. Toda sam sem nato pridobival, imel v zaključku največ moči in zmagal z okrog pol sekunde prednosti. Še vedno ne začnem dovolj hitro prvi krog, da se ne bi toliko mučil s položajem med samim tekom na koncu. Se očitno še ne zavedam, kako dobre čase v mednarodnem merilu dosegam. V tem obdobju imam veliko tekem, da se pripravim na dvoransko evropsko prvenstvo v Beogradu. Tudi dva teka v enem dnevu bom verjetno imel," je po novem uspešnem nastopu dejal Luka Janežič.

Naslednja tekma ga čaka 10. februarja v avstrijskem Linzu, 18. februarja bo tekel v Birminghamu, pred EP v dvorani, ki bo med 3. in 5. marcem v Beogradu, pa je načrtoval še nastop na balkanskem prvenstvu v dvorani, ki bo 25. februarja, prav tako v srbski prestolnici, vendar je ta nastop pod vprašajem. Janežič je 1. februarja na prejšnji tekmi v nemškem Düsseldorfu dosegel skupno tretji čas, s 46,47 sekunde je tekel svoj izid sezone in se je zelo približal slovenskemu rekordu (46,32).

Janežič je na dvoranskem državnem prvenstvu v krožnih tekih 21. januarja na Dunaju s 46,79 sekunde v svojem prvem nastopu v letu prepričljivo potrdil mednarodno normo (47,35) za nastop na dvoranskem EP v Beogradu. Slovenski dvoranski rekord (46,32) je dosegel 12. februarja lani v Linzu, tudi sicer pa je bilo leto 2016 njegova najuspešnejša sezona doslej. Na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru je v polfinalu dosegel 17. izid z državnim rekordom (45,07) in bil v Amsterdamu peti na članskem EP.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.