Šport
143 ogledov

Novo ponižanje Kopitarjevih Kraljev

Anže Kopitar
Visok poraz kraljev na Floridi .

Moštvo slovenskega hokejista Anžeta Kopitarja je v ligi NHL doživelo nov poraz. V noči na nedeljo so kralji gostovali pri ekipi Florida Panthers in izgubili z 1:6. Kopitar ni bil udeležen pri edinem zadetku svoje ekipe, častni gol za ekipo iz Los Angelesa je dosegel Dustin Brown.

Anže Kopitar NHL Šport Tragični junak Kopitar od besa lomil palice

Za Los Angeles je bil ta poraz že sedmi zaporedni, ekipa pa ostaja trdno na zadnjem mestu zahodne konference. Naslednji dvoboj kalifornijsko zasedbo čaka v torek, ko bodo kralji gostovali pri Tampa Bay Lightning.

Anže Kopitar NHL Šport Ni luči na koncu tunela

Še sredi druge tretjine sicer ni kazalo na takšen polom gostov, toda po izidu 1:1 je za zadetek, ki je začel preobrat, poskrbel Jonathan Huberdeau, ki se je tik pred tem vrnil s klopi za kaznovane. "To je bil ključen trenutek tekme, kar naenkrat je skočil ven in zadel. Vodili smo z 2:1 in takšen gol dvigne celotno ekipo," je po tekmi dejal domači strateg Bob Boughner.

Drugo tretjino so domači dobili s 3:0, v zadnji pa dodali še dva gola za visoko zmago.

Domači vratar Roberto Luongo je k zmagi prispeval 18 obramb, zdaj je pri skupno 484 zmagah v ligi NHL in se je na lestvici najbolj uspešnih vratarjev izenačil z Edom Belfourjem na tretjem mestu. Gostujoči vratar Jonathan Quick pa je ustavil 17 strelov od 23 poskusov, v zadnji tretjini ga je po šestem prejetem golu nato zamenjal Jack Campbell. Brown je z zadetkom za Los Angeles prekinil strelski post, ki je trajal zadnjih 12 tekem.

Podobno visok poraz kot kralji so doživeli hokejisti Nashvilla, ki so z 0:5 izgubili proti Coloradu, junak večera pa je bil vratar Philipp Grubauer. Prvič v sezoni je ohranil mrežo nedotaknjeno, zbral pa je 38 obramb.

V newyorškem obračunu so bili Rangers s 5:2 boljši od New Jerseyja, izkazal se je Ryan Strome z dvema zadetkoma. St. Louis je do zmage po kazenskih strelih proti Bostonu z 2:1 prišel po zaslugi igralca, ki so ga šele v četrtek vpoklicali iz nižje lige AHL, tekmo je v šesti seriji odločil Sammy Blais.

Buffalo je Washington premagal s 5:2, največ zaslug za zmago pa ima Sam Reinhart, ki je tretjič v karieri dosegel tri gole na eni tekmi.

Velika tekmeca Philadelphia in Pittsburgh pa sta uprizorila spektakularen dvoboj na prostem; tekmo na stadionu Lincoln Financial Field, kjer sicer igra ekipa lige NFL Philadelphia Eagles, so na koncu dobili domači.

Zasluge za slavje pred razprodanimi tribunami, na katerih se je zbralo kar 69.620 gledalcev - to je bila po številu navijačev na tribunah peta najbolj gledana tekma v zgodovini lige - pa ima Claude Giroux, ki je v polno zadel v drugi minuti podaljška za končnih 4:3.

Za Girouxa je bila to sicer jubilejna 800. tekma v NHL. Pred tem pa je letalce v podaljšek popeljal Jakub Voraček z izenačujočim zadetkom 19 sekund pred koncem rednega dela.

 

* Izidi:
Buffalo Sabres - Washington Capitals       5:2
New York Rangers - New Jersey Devils       5:2
St. Louis Blues - Boston Bruins            2:1 (kazenski streli)
Dallas Stars - Carolina Hurricanes         0:3
Florida Panthers - Los Angeles Kings       6:1
(Anže Kopitar ni dosegel podaj ali golov v 20:12 minute za Los Angeles)
Columbus Blue Jackets - San Jose Sharks    4:0
Nashville Predators - Colorado Avalanche   0:5
Toronto Maple Leafs - Montreal Canadiens   6:3
Philadelphia Flyers - Pittsburgh Penguins  4:3 (podaljšek)
Vancouver Canucks - New York Islanders     0:4
Edmonton Oilers - Anaheim Ducks            2:1
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.