Šport
1291 ogledov

Tragični junak Kopitar od besa lomil palice

Anže Kopitar
Avtogol Kopitarja je odločil tekmo med Los Angelesom in Bostonom.

Ekipa Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma izgubila poroti Boston Bruins z 2:4, slovenski zvezdnik Anže Kopitar pa je bil podajalec pri zadetku Ilije Kovaljčuka v 11. minuti druge tretjine za izenačenje na 1:1.

Kralji so izgubili četrto tekmo v nizu ter so na predzadnjem mestu lige, na zadnjem mestu zahodnega dela pa so osem točk za Minnesoto Wild, ki ima v rokah še zadnje mesto, ki vodi v končnico Stanleyjevega pokala.

Ekipi sta se prejšnji teden že srečali v Bostonu, kjer so kralji zmagali po streljanju kazenskih strelov, na podaljšek pa je kazalo tudi na obračunu v Los Angelesu. Alex Iafallo je namreč dobre štiri minute pred koncem izenačil na 2:2, marsikdo v dvorani je menil, da bo to tudi končni izid po rednem delu.

A gosti so prek Charlia McAvoya minuto in 13 sekund pred koncem prišli do vnovičnega vodstva, v bistvu je bil to avtogol Kopitarja, ki ga je pred vrati zadel plošček. Slovenski as je bil nato tako jezen, da je s palico udaril po okvirju gola in jo zlomil. Gosti so zmago potrdili z golom Patricea Bergerona, ko so gostitelji zamenjali vratarja s šestim igralcem.

Tampa, vodilna ekipa lige, je v 59. tekmi zabeležila 44. zmago. Tokrat je na domačem ledu s 3:0 premagala Montreal. Nikita Kučerov, najučinkovitejši igralec prvenstva, je še na četrti zaporedni tekmi dosegel gol, a tokrat ima največ zaslug za uspeh obramba. Njen vratar Andrej Vasiljevskij ni prejel gola, a se za to ni posebej pretegnil, ubranil je le 20 strelov. To je bila njegova 18. tekma, na kateri ni prejel gola, s tem je tudi postal klubski rekorder, za eno tekmo je prehitel Bena Bishopa.

"Fantastično je, da sem se vpisal v zgodovino kluba. A za to imajo enako zaslug moji soigralci. Odigrali so odlično obrambo, tekmecu praktično niso dopustili priložnosti," je po tekmi dejal vratar Tampe.

Na prvem mestu zahodne konference sta še najprej izenačena Calgary in San Jose. Obe sta tokrat zabeležili tesni zmagi na domačem ledu, Flames so s 5:4 ugnali Pittsburgh, Sharks pa s 3:2 Vancouver. Calgary je že vodil s 5:2, poraz pa je z dvema goloma ublažil Jevgenij Malkin, tekmo v San Joseju pa je slabih sedem sekund pred koncem odločil Joe Pawelski.

Vegas je zmagal prvič v zadnjih štirih tekmah, s 5:1 je bil boljši od Nashvilla, dva gola, prvega in zadnjega, je k zmagi prispeval Max Pacioretty.

V Chicagu je dva gola in podajo, s katero je presegel mejo 300 točk v NHL, dosegel Artemij Panarin, njegov Columbus je gostitelje, pri katerih je gol in podajo vpisal Patrick Kane in je vsaj točko dosegel že na 17. zaporedni tekmi, premagal s 5:2.

Z istim izidom je zmagala tudi drugouvrščena ekipa vzhodne konference New York Islanders, njena žrtev je bil Edmonton.

Po podaljšku sta se končali tekmi v Philadelphii in Winnipegu. Letalci so s 6:5 premagali Detroit, s svojim drugim golom je tekmo odločil Travis Konecny, Ottawi, najslabši ekipi lige, pa je zmago proti Jets zagotovil Ryan Dzingel. Pred tem je domačim podaljšek priboril Tyler Myers, ki je svoj drugi gol na tekmi dosegel šest sekund pred koncem rednega dela.

St. Louis je s 3:0 v gosteh nadigral Colorado, Arizona je bila doma z 2:0 boljša od Toronta.

 

* Izidi:
Philadelphia Flyers - Detroit Red Wings     6:5 (podaljšek)
Pittsburgh Penguins - Calgary Flames        4:5
Colorado Avalanche - St. Louis Blues        0:3
Arizona Coyotes - Toronto Maple Leafs       2:0
Winnipeg Jets - Ottawa Senators             3:4 (podaljšek)
Tampa Bay Lightning - Montreal Canadiens    3:0
New York Islanders - Edmonton Oilers        5:2
Carolina Hurricanes - Dallas Stars          3:0
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets  2:5
Vegas Golden Knights - Nashville Predators  5:1
San Jose Sharks - Vancouver Canucks         3:2
Los Angeles Kings - Boston Bruins           2:4
(Anže Kopitar podaja v 22:00 min. za Los Angeles)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice