Šport
371 ogledov

Katastrofa Kopitarja in druščine

Anže Kopitar
Kopitarjeva podaja in gol Kovaljčuka nista popravila vtisa.

V severnoameriški profesionalni hokejski ligi NHL vse bolj postaja jasno, da bo moštvo Slovenca Anžeta Kopitarja, Los Angeles Kings, za uvrstitev v končnico potreboval čudež v obliki dolge serije zmag. V svoji 49. tekmi sezone so zabeležili 23. poraz, na domačem ledu so doživeli pravo katastrofo, saj jih je Colorado premagal kar s 7:1.

Kralji, za katere je edini gol dosegel Ilija Kovaljčuk, Kopitar je bil podajalec, so že po dveh tretjinah zaostajali z 0:7, v drugi so iz desetih strelov dobili kar šest golov, od tega jim je dva zabil Finec Mikko Rantanen. Zanj je bila to že 73. točka v sezoni in je drugi najučinkovitejši igralec lige. Finec pa na ledu ni niti dočakal konca tekme, saj v zadnji tretjini zaradi lažje poškodbe ni igral.

Naslednjo tekmo bo Los Angeles igral v ponedeljek, ko bo gostil St. Louis.

Kopitar Stars Kings NHL Šport Kopitar v Dončićevem mestu splezal z dna

Sedem golov je dosegel tudi Vegas, s 7:3 je doma ugnal Pittsburgh, pri tem je Jonathan Marchessault prispeval tri gole za svoj drugi "hat trick" v NHL.

Novo zmago je zabeležila vodilna ekipa lige Tampa. Doma je s 6:3 ugnala San Jose, dva gola je k zmagi prispeval Steven Stamkos. Serijo tekem, v katerih je osvojil vsaj točko, je nadaljeval Calgary, vodilna ekipa zahodne konference, ki je s 5:2 zmagal v Edmontonu. New York Rangers je v gosteh s 3:2 premagal Boston, njegov vratar Henrik Lundqvist je zabeležil 446. zmago v NHL in se po številu zmag na šestem mestu najuspešnejših vratarjev izenačil s Terryjem Sawchukom. Poleg svojim obrambam se za to lahko zahvali tudi rojaku Miki Zibanejadu, ki je dosegel dva gola.

Anže Kopitar Luka Dončić Zvezdnika Šport Kopitar in Dončić nasmejana do ušes

 

* Izidi:
New Jersey Devils - Anaheim Ducks           2:3
Colorado Avalanche - Los Angeles Kings      7:1
(Anže Kopitar: 1 podaja v 19:19 minute za LA Kings)
St. Louis Blues - Ottawa Senators           3:2
Dallas Stars - Winnipeg Jets                4:2
Boston Bruins - New York Rangers            2:3
Montreal Canadiens - Philadelphia Flyers    2:5
Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks       6:3
Nashville Predators - Florida Panthers      2:4
Minnesota Wild - Columbus Blue Jackets      2:1
Vegas Golden Knights - Pittsburgh Penguins  7:3
Edmonton Oilers - Calgary Flames            2:5
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.