Šport
601 ogledov

Kopitar pometel z zvezdniško zasedbo

Anže Kopitar
Anže Kopitar je z dvema goloma Los Angeles popeljal do zmage.

Slovenski zvezdnik Anže Kopitar je dosegel dva gola za Los Angeles Kings, ki je v severnoameriški hokejski ligi NHL doma s 5:2 premagala Pittsburgh Penguins, prvake leta 2016 in 2017. Kralji, Stanlyjev pokal so osvojili leta 2012, so prišli do devetintridesete točke v sezoni ter se otresli zadnjega mesta v ligi.

Na predzadnjem imajo točko več od Philadelphie in jih naslednji dvoboj čaka v noči na sredo po slovenskem času z Minnesoto Wild.

"Nocoj smo igrali tako kot je treba. Držali smo se načrta igre, tekmecem nismo dovolili, da bi prihajal do priložnosti na račun naših napak. Poleg tega smo imeli veliko časa plošček v svoji posesti, kar jim je še otežilo delo. Zelo spodbudno je tudi to, da smo dosegli pet golov," je igro Los Angelesa ocenil Kopitar.

Z zmago so se kralji odkupili za visok poraz proti Ottawa Senators na zadnji tekmi. "Ko izgubiš, in naša prejšnja tekma je bila porazna, ker ni bilo videti pravega truda, je pomembno, da se čim prej pobereš. In tokrat smo bili neprimerno boljši na ledu, ker smo dvignili raven želje po zmagi," je dodal Kopitar.

Los Angeles Kings | Avtor: Profimedia Profimedia

Kralji so s tem končali najdaljši niz zmag na gostovanjih kake ekipe v NHL. Pittsburgh, ki je na desetem mestu lige, se je zaustavil pri številki šest, izgubil pa je šele drugič na zadnjih 12 tekmah.

Poleg Kopitarja se je v napadu domačih izkazal tudi Jeff Carter s tremi točkami za gol in podaji. Jonathan Quick je ubranil 38 strelov gostov in ima sedaj 301 zmago v svoji statistiki ter se je na četrtem mestu v ZDA rojenih vratarjev NHL po številu zmag izenačil z Mike Richterjem. Anaheimov Ryan Miller (374) je na čelu izenačen z že upokojenim Johnom Vanbiesbrouckom, tretji je tudi že nekdanji vratar Tom Barrasso (369).

Jake Guentzel je prvega od svojih dveh golov zadel v šesti minuti uvodne tretjine ob številčni premoči tekmecev za vodstvo gostov z 1:0, Carter pa je pet minut in pol pozneje izenačil, ko je ukradel plošček Marcusu Petterssonu. Po osmih minutah in 47 sekundah je bilo 2:1 za Los Angeles, ko je zadel Alex Iafallo.

Kopitar je nato povišal na 3:1 ob igralcu manj na ledu slabe štiri minute pred koncem drugega dela igre, v 49 sekundi tretje tretjine pa je Brendan Leipsic dosegel še četrti gol za domače. Trener gostov Mike Sullivan je zahteval ogled videoposnetka, ker naj bi bil gol dosežen iz prepovedanega položaja, vendar temu ni bilo tako. Guentzel je sredi zadnjega dela znižal izid.

Med poskusom gostov, da bi v zaključku znižali izid in so na led namesto vratarja poslali napadalca, pa je bil znova uspešen Kopitar, ki je 47 sekund pred koncem za končni izid plošček poslal v prazno mrežo.

Ekipa Tampa Bay Lightning je s 5:3 v Buffalu ugnala domače Sabres in prednost na čelu lige pred drugovrščenim Calgaryjem povečala na 10 točk. Branilci naslova, Washington Capitals, so po podaljšku z 1:2 izgubili dvoboj s Columbus Blue Jackets, prav tako pa so podaljšek igrali hokejisti Vegas Golden Knights; aktualni podprvaki lige pa so v gosteh s 4:3 premagali Chicago Blackhawks.

V ameriški prestolnici je Rus Artemij Panarin postal prvi igralec Columbusa, ki je dosegel štiri gole v podaljšku v eni sezoni, ko je v dodatnem delu igre prinesel zmago gostom. V Chicagu pa je Shea Theodore po minuti in 19 sekundah podaljška ugnal vratarja Collina Delia za svoj prvi gol po 27. novembru. Vegas je sedaj četrti v ligi.

 

* Izidi:
New Jersey Devils - Philadelphia Flyers      3:2
New York Islanders - New York Rangers        1:2
Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning         3:5
Toronto Maple Leafs - Boston Bruins          2:3
Montreal Canadiens - Colorado Avalanche      3:0
Washington Capitals - Columbus Blue Jackets  1:2 (podaljšek)
Minnesota Wild - Detroit Red Wings           2:5
Chicago Blackhawks - Vegas Golden Knights    3:4 (podaljšek)
Dallas Stars - St. Louis Blues               1:3
San Jose Sharks - Ottawa Senators            4:1
Edmonton Oilers - Arizona Coyotes            2:3
Los Angeles Kings - Pittsburgh Penguins      5:2
(Anže Kopitar je dosegel dva gola v 24:28 minute za Los Angeles)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice