Šport
17 ogledov

Novopečeni očka utrpel boleč poraz

Gaborik Kopitar Los Angeles Kings San Jose Sharks liga NHL Brown Reuters
Hokejisti Los Angelesa so v tekmi severnoameriške lige NHL ostali praznih rok na domačem ledu proti Nashvillu.

Anže Kopitar, ki je le nekaj ur pred tekmo postal očka prvorojenke Neže, ter njegovi soigralci so sicer povedli, kar pa na koncu ni bilo dovolj za zmago; tekmeci so slavili z 2:1. Začetek kraljev je bil dober, Jeff Carter je zadel svoj 24. gol za kralje, toda minimalno vodstvo ni zdržalo do konca. Za goste, ki so zmagali šele drugič v zadnjih devetih tekmah, je izenačil Craig Smith na začetku zadnje tretjine, pri zmagovitem golu tekmecev pa so imeli hokejisti Los Angelesa tudi smolo; po strelu Viktorja Stalberga je domači branilec Jake Muzzin podstavil palico in plošček je presenetil vratarja Jonathana Quicka.

Za Nashville sta bila zadetka v razmaku 66 sekund sploh prva po petih sušnih tretjinah. "Večkrat bi nam prišel prav podoben zadetek. Se zgodi, pošlješ plošček v gnečo pred gol, narediš paniko, pa je," je bil z razpletom tekme in srečnim zadetkom zadovoljen Smith.

Vratar newyorških rangerjev Mackenzie Skapski se je izkazal s prvim "shutoutom" v kratki karieri in svoji ekipi pomagal do zmage z 2:0 proti Buffalu. Keith Yandle in Martin St. Louis z golom na prazna vrata pa sta poskrbela za zmago.

Festival zadetkov v Philadelphii in San Joseju

Boston je za pomembni točki v boju za končnico premagal Pittsburgh Penguins z 2:0. Milan Lucic in kapetan Zdeno Chara sta poskrbela za zadetka, pingvini pa so skoraj vso tekmo igrali brez svoje udarne zvezdniške zasedbe; Sidney Crosby je zaradi slabega počutja izpustil dvoboj, Jevgenij Malkin pa je po naletu tekmeca zapustil led že v drugi minuti.

Na preostalih tekmah zgoščenega sobotnega sporeda, odigrali so 12 tekem, je Brayden Schenn dosegel dva gola za Philadelphio proti Detroitu (7:2), prav tako dvakrat je bil uspešen Patrick Sharp za Chicago proti San Joseju (6:2), vratar Caroline Dan Ellis pa je prvič v sezoni ostal nepremagan, ko je hokejistom Floride ubranil vseh 27 strelov.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Nashville Predators 1:2
Anže Kopitar brez gola ali podaje za Los Angeles

Pittsburgh Penguins : Boston Bruins 0:2
Philadelphia Flyers : Detroit Res Wings 7:2
San Jose Sharks : Chicago Blackhawks 2:6
Buffalo Sabres : New York Rangers 0:2
Vancouver Canucks : Toronto Maple Leafs 4:1
New York Islanders : Montreal Canadiens 1:3
Tampa Bay Lightning : Winnipeg Jets 1:2
Carolina Hurricanes : Florida Panthers 0:2
St. Louis Blues : Minnesota Wild 1:3
Arizona Coyotes : New Jersey Devils 1:4
Colorado Avalanche : Calgary Flames 3:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.