Šport
174 ogledov

Ob višjem proračunu velika okrepitev za Olimpijo

Blaž Gregorc Profimedia
Reprezentant Gregorc se pridružuje hokejistom Olimpije.

Hokejski klub Olimpija Ljubljana je sporočil, da se ekipi pridružuje izkušeni branilec Blaž Gregorc. V več kot 15 letih je na mednarodnem prizorišču igral za več vidnih evropskih klubov. Dolgoletni član slovenske državne reprezentance bo poleg svojega znanja na ledu tudi odličen mentor mlajšim igralcem, so prepričani v vodstvu Olimpije.

"Zelo sem vesel, da smo z Olimpijo dosegli dogovor in da se po 17 letih igranja v tujini vračam v Slovenijo. Prepričalo me je, kako se gradi ekipa in zdravo okolje celotne organizacije. Pridružilo se je veliko dobrih igralcev in verjamem, da bomo konkurenčni za doseganje dobrih rezultatov," je dejal Gregorc.

Blaž Gregorc Slovenija Norveška hokej elitna divizija | Avtor: Epa Epa

"Z Blažem smo pridobili izkušnje, zanesljivost in odličen karakter. Vse te njegove lastnosti bodo našo igro dvignile na višjo raven. V zelo mladi obrambni vrsti bo skupaj z Žigo Pavlinom predstavljal vodstveno figuro, mlajšim soigralcem dajal zanesljivost in mirnost, ter jih nenazadnje usmerjal v njihovem razvoju. Imel bo zelo pomembno vlogo na in ob ledu. Kakovostno in karakterno odlično sodi v našo ekipo," pa je povedal direktor ljubljanske zasedbe Anže Ulčar.

Olimpija bo v novo sezono sicer vstopila z višjim proračunom. V klub je kot podpredsednik in strateški vlagatelj namreč prišel Alexandre Lefebvre, eden največjih kanadskih poslovnežev na trgu gradbenega materiala. O številkah predsednik kluba Miha Butara pred mesecem dni ni želel govoriti, a je namignil, da bo proračun kluba zdaj omogočal, da v Tivoli pripeljejo tudi najboljše slovenske igralce in do zdaj nedosegljive tujce.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice