Šport
14834 ogledov

Obeta se velika sprememba na področju gledanja športa pri nas

televizija Profimedia
Na sceno prihaja Arena Sport.

V dneh, ko je Telekom Slovenije s svoje programske sheme umaknil Šport TV, je za slovenske ljubitelje športa odlična novica vsaj ta, da ima na naš trg resen namen vstopiti televizija Arena Sport. Za njo stoji Telekom Srbije, omenjene športne programe pa si že nekaj časa lahko ogledajo gledalci v Srbiji, Črni gori, Bosni in Hercegovini, na Hrvaškem in v Severni Makedoniji.

V Sloveniji je Arena Sport zaenkrat sklenila sodelovanje s TV3, na omenjeno televizijo pa so se tako preselili tudi nekateri prenosi lige NBA in lige ABA, za slednje ima na prostoru nekdanje skupne države pravice prav Arena Sport. Zaenkrat v sodelovanju s TV3 pri nas poteka tudi testni program TV4 s športnimi vsebinami, ki jih omogočajo Srbi, a si tega programa gledalci še ne morejo ogledati. Zaenkrat si ga namreč lahko ogledajo le operaterji. Ti se morajo zdaj odločiti, ali je za njih dovolj zanimiv in se nato dogovoriti za pogoje ter vklop. Ko bodo stvari do konca dogovorjene in izpeljane, se bo na omenjeni kanal prestavila Sport Arena. 

"Prva slovenska športna televizija Šport TV ima za vse najpomembnejše vsebine, med katere zagotovo spadajo prenosi tekem italijanske Serie A, podpisane večletne pogodbe."

"Za popoln televizijski užitek bodo poskrbela prekaljena komentatorska imena, ki jih poznate že z drugih televizij, za novo energijo pa bodo poskrbeli tudi novinci pred mikrofoni, ki bodo gotovo marsikoga prijetno presenetili. Projekt vodi Tilen Trotovšek, ki je pred trinajstimi leti oral ledino na slovenski športni sceni in takrat kot odgovorni urednik na noge postavil sploh prvo slovensko športno televizijo," so sicer že zapisali pri TV3.

Kot regionalni velikan na tem področju sicer Arena Sport že sodeluje tudi s televizijo Šport TV, ki je od prve dobila podlicence za prenose številnih tekmovanj, naprimer tudi zelo gledane Serie A. "Prva slovenska športna televizija Šport TV ima za vse najpomembnejše vsebine, med katere zagotovo spadajo prenosi tekem italijanske Serie A, podpisane večletne pogodbe," so zagotovili na televiziji Šport TV.

Tu je še zapleten odnos in rivalstvo med Areno Sport in Sport Klubom. Za Areno stoji srbski Telekom, za Sport Klubom SBB oz. Telemach. Gre za huda tekmeca v Srbiji.

Komentarjev 6
  • Rastok 14:33 12.december 2019.

    Zanimivo pa da želijo vse pomesti pod preprogo. Raje nam naj vrnejo Šport tv. Z januarjem, če ga ne bo gremo na Telemach.

  • Votko 18:07 11.december 2019.

    Odlična novica? Ali gre za plačan članek ali kaj? Ljubitelji športa smo prikrajšani že danes. Ni Serie a, ni Gajserja, ni Olimpije, angleskega pokala, itd. Mahinacije Telekoma nikoli niso obrodile sadov, s tem izgublja naročnike. Naj imajo Areno Tv, mi ...prikaži več bomo pri konkurenci na HD gledali SPORT KLUB, Šport tv. Res so nesposobni. Prepolovili so število naročnikov. Adijo Telekom Slovenije, ups Srbije!!

  • sonyrio 13:07 11.december 2019.

    Najboljše da uvedejo plačljivo izbiro - torej izbereš programe in to plačaš. Bodo hitro negledani vsiljeni programi propadli . Tako jih je pa več kot polovica popolnoma odveč.