Šport
18 ogledov

Obeta se veselica - Kozmus v domovini

Primož Kozmus
1/10
Žurnal24 main
Na Brnik je prispel dobitnik srebrne kolajne v metu kladiva na olimpijskih igrah v Londonu, Primož Kozmus. Njegov naslednji cilj je Rio, če ga bo le ubogalo telo.

Nasmejani Primož Kozmus se je iz Londona vrnil danes nekaj pred eno uro popoldan. "Tekma je bila zanimiva, ampak vedno ne gre vse kot po maslu. Pars je bil premagljiv, a vedno ne moreš iz tekme kot zmagovalec. Z rezultatom sem zadovoljen, čeprav sem ga dosegel z ne preveč izpopolnjeno tehniko." je slovenskim novinarjem dejal Kozmus in dodal, da je njegov cilj vsekakor nastop na naslednjih olimpijskih igrah v Riu, "vse pa je odvisno od tega, kako se bo telo obnašalo, od motivacije in zdravja."

Primoža je v Londonu spremljal tudi fizioterapevt Primož Četrtič, ki je ponosen, da je sodeloval z njim. "Vesel sem, da sem mu lahko nudil podporo, vendar pa je bil Primož glavni. V čast mi je bilo sodelovati z njim, ponosen sem, da sem bil majhen del olimpijskega odličja."

Primož Kozmus  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Znamenitosti si ni ogledal

Na novinarsko vprašanje, kaj je počel po svojem nastopu in ali si je ogledal kakšno znamenitost je dejal: "Nisem si ogledal znamenitosti. Bil sem v vasi in na stadionu, ter spremljal atletska tekmovanja, pa tudi nakupoval sem, temu se je bilo težko upreti."

Primoža Kozmusa zvečer čaka prava zabava v domačih Brežicah, ki pa se je bo kljub utrujenosti z veseljem udeležil. V nekaj naslednjih dneh ne bo treniral, potem pa se bo počasi lotil treningov, saj ga v septembru čakata še dve tekmi, "ko moram biti v neki dostojni formi."

Dalje, do nove medalje

Med tistimi, ki so prišli na sprejem srebrnega metalca kladiva, je bil tudi pripadnik Slovenske vojske Miran Stanovnik, ki je pričakal tudi Rajmonda Debevca. "Podpirali smo ga, ko ni bil v formi, ko je bil poškodovan in sedaj ga je lepo spet videti na vrhuncu," je povedal Stanovnik.

Na letališču Jožeta Pučnika se je zbralo veliko navijačev iz Brežic, ki pa so se po njihovih besedah predvsem pripravljali na večerno zabavo v Posavju. "Danes zvečer bo pri nas noro," je bilo pogosto slišati iz ust športnih navdušencev, ki so nosili majice z napisom: ...dalje, do nove medalje.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.