Šport
183 ogledov

Obetavna slovenska atletinja bo izpustila EP

Agata Zupin
Nadarjena slovenska atletinja ne bo nastopila v Berlinu.

Dvajsetletna slovenska članska rekorderka Agata Zupin (Kamnik) je zaradi poškodbe tetive odpovedala nastopu na evropskem prvenstvu, ki bo med 7. in 12. avgustom v Berlinu. Lanska evropska mladinska podprvakinja na 400 m ovire ima sicer izpolnjene tri mednarodne norme za EP, na 400 m in 400 m ovire ter na 200 m.

"Danes sem bila še enkrat na magnetni resonanci. Odločila sem se, da ne bom nastopila, ker nisem zdrava. Tetiva je še raztrgana in bo celjenje potekalo še nekaj čada. Trenirala bom postopoma in počasi," je povedala Zupinova. Lani je bila na 400 m ovire druga na EP do 20 let in se je uvrstila v polfinale članskega SP (21. mesto).

Obetavna atletinja se je pred dobrim mesecem dni poškodoval tetivo ene od treh zadnjih stegenskih mišic na desni nogi. Po dobrem začetku letošnje sezone na prostem se je poškodovala na treningu in je ni bilo na tekmovališčih od atletskega pokala Slovenije v Ljubljani konec junija.

"Tetiva je sedem centimetrov zdrsnila navzdol, nisem si mislila, da je poškodba tako huda. Še nekaj časa se ne bom sprijaznila s tem, da ne bom mogla oditi na EP. Bila sem namreč zelo dobro pripravljena in sem si resnično zelo želela nastopiti. Toda po drugi strani je tako bolje. S tem, da bi nastopila, ne bi nič pridobila, ampak bi prej kaj izgubila, ker pač še nisem zdrava," je dodala Zupinova.

Agata Zupin | Avtor: EPA EPA

Njen trener in še vedno slovenski rekorder na 110 m ovire Damjan Zlatnar je že prejšnji teden napovedal, da bo Zupinova na EP potovala le, če bo povsem zdrava. "Ne želimo, da se poškodba poslabša ali da se zgodi še kaj hujšega. Pred njo je še veliko sezon, pozimi prihodnje leto bo že dvoransko SP in potem EP do 23 let," je povedal Zlatnar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice