Šport
21 ogledov

Obseden, da na sto premaga Bolta

Tyson Gay razlaga, kako ga žre, da Usaina Bolta še ni premagal na sto. (Foto: Re Reuters
Tyson Gay in Usain Bolt se letos še nista srečala v finalu enega od večjih mitingov. Zaradi poškodbe sta minuli vikend izpustila New York. Gay zdaj razlaga, kako zelo ga žre, da Bolta še ni premagal na sto metrov.
Lahko Jamajčan Usain Bolt že letos teče 9,4? "S svojo postavo, psihično močjo in fizičnimi zmožnosti se temu res bliža," odkrito prizna Američan Tyson Gay.

Na 100 in 200 metrov je Usain Bolt tako rekoč nepremagljiv že tri leta. Srebrni olimpijec na 100, Tyson Gay, si je za to poletje postavil cilj, da ga končno spet premaga. "Pogosto govorim, da ga lahko premagam. Zdaj bo čas, da mu končno pokažem ali pa enkrat za vselej utihnem," je zatril Gay, ki je zadnjo odmevnejšo zmago nad Boltom (na 200 metrov, na 100 ga sploh še ni premagal) dosegel avgusta leta 2007 na svetovnem prvenstvu v Osaki. "Nikoli ne bom rekel, da ga ne morem premagati, saj v srcu verjamem, da ga lahko." Gay ima osebni rekord na 100 metrov 9,69, Bolt pa svojega svetovnega pri 9,58. Vsi smo pričakovali, da se bosta sprinterja pomerila minuli vikend na Diamantni ligi v New Yorku, a sta zaradi manjših poškodb oba odpovedala nastop.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Gaya ovirajo bolečine v preponi, Bolta pa poškodba ahilove tetive. Gay se namerava vrniti na mitingu Diamantne lige v Oregonu tretjega julija na 200 metrov, medtem ko Bolt vrnitve še ni oznanil. "Zame je ključno, da ostanem zdrav." In kako lahko premaga Bolta? "Trenirati moram predvsem start. Ta mi že nekaj let dela težave." In zakaj takšna obsedenost z jamajško strelo? "Je najboljši in jaz bi rad premagal najboljšega. Žre me, ker ga na 100 še nisem premagal. Vem, da ima nekaj, česar nima nihče drug, in to bi tudi jaz rad nekoč dosegel. Mislim namreč, da še nisem dosegel svojega potenciala na 100." In tega bi rad na olimpijskih igrah 2012. "Imam jih že v mislih. Leta 2008 se namreč sploh nisem uvrstil v finale. Bilo je grozno."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.