Šport
24 ogledov

Obstale v drugi evroafriški skupini

Andreja Klepač EPA
Slovenske teniške igralke niso izpolnile cilja na tekmovanju druge evroafriške skupine pokala Fed. Potem ko so v skupinskem delu prepričljivo dobile vse tri dvoboje, so v odločilni partiji za napredovanje izgubile z Estonijo z 0:2.

Slovenija je proti Estoniji nastopila brez prve igralke Polone Hercog, ki je v petek predala svoj dvoboj zaradi slabega počutja, ta pa se čez noč ni toliko izboljšal, da bi lahko Mariborčanka stopila na igrišče. Tako sta slovenske barve branili Tadeja Majerič in Andreja Klepač, ki pa prav tako nista stoodstotno zdravi. Klepačevo je bolela noga, a je vseeno zdržala tri nize in na koncu izgubila proti Anetti Kontaveit s 5:7, 6:3 in 3:6, Majeričeva pa je zaradi bolečin v hrbtu predala dvoboj v drugem nizu najboljši estonski igralki Kaii Kanepi (6:2, 3:0).

Kapetan Andrej Kraševec po porazu ni mogel skriti razočaranja. "V Estonijo smo pripotovali z jasnim ciljem, to je bil preboj v višji razred tekmovanja. Žal nam to ni uspelo, saj je naporen ritem dvobojev zahteval svoj davek. Hercogova tudi danes ni bila nared za igro, Klepačevi se je poslabšala poškodba noge, Majeričeva pa se je pritoževala nad bolečino v hrbtu. Brez stoodstotno pripravljenih igralk nismo imeli možnosti proti močni zasedbi Estonije, ki je imela po imenih in uvrstitvah na lestvici ATP najmočnejšo zasedbo na turnirju," je dejal Kraševec.

Slovenija je s tem za letos zaključila nastope v pokalu Fed - v višji razred se je poleg Estonije uvrstila še Južnoafriška republika, v naslednji sezoni pa bo znova nastopila v drugi evroafriški skupini, kjer je letos igrala prvič v zgodovini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.