Šport
14 ogledov

Še druga zanesljiva zmaga

Polona Hercog EPA
Slovenska ženska teniška reprezentanca je na tekmovanju za pokal Fed v drugi evroafriški skupini v Tallinnu zabeležila še drugo zmago.

Po uvodnem uspehu proti Luksemburgu je slovenska izbrana vrsta z najvišjim možnim izidom 3:0 premagala še Finsko. Varovanke kapetana Andreja Kraševca v petek čaka še zadnja tekma v skupini - ob 15. uri proti Irski, nato pa v soboto odločilna partija za napredovanje v višji rang tekmovanja.

Slovenke so znova upravičile visoka pričakovanja. Tadeja Majerič je s 7:6 (4) in 7:5 premagala Oono Orpano, Polona Hercog je bila s 6:0 in 6:1 boljša od Elle Leivo, dvojica Andreja Klepač/Manca Pislak pa je zmagala s 6:1, 6:1.

Kraševec je po drugem dnevu tekmovanja povedal: "Znova smo dokazali, da vsaj v skupinskem delu nimamo prave konkurence. Tadeja se je malce lovila, saj se ji pozna daljša odsotnost z igrišč, medtem ko je Polona razred zase. Vseeno igra maksimalno zbrano, saj želi čim prej zaključiti dvoboje in ohraniti svežino, ki jo bo potrebovala v soboto v dvoboju z Estonijo ali Južnoafriško republiko."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.