Šport
56 ogledov

''Očitno je rokomet postal košarka''

(Danska - Slovenija) Stanko Gruden/STA
Slovenski rokometaši so se s četrtfinalnim porazom poslovili od olimpijskih iger v Rio de Janeiru. Uroš Zorman je po tekmi potrdil slovo od reprezentance, Vid Kavtičnik pa ni bil zadovoljen s kriterijem španskih sodnikov.

Danska je končala slovenske upe za ekipno kolajno na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru.

Varovanci Veselina Vujovića so v prvem polčasu kljub bledi predstavi parirali dvakratnim evropskim prvakom, v drugem pa zaradi luknjičaste obrambe in številnih izključitev izgubili stik ter na koncu izgubili s sedmimi goli razlike (30:37).

(Danska - Slovenija) | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
''Enostavno so bili danski rokometaši boljši. To je šport. Takšen je rokomet. Na žalost se je to zgodilo ravno danes in končujemo olimpijado. Mislim, da smo imeli možnosti. Ko smo prišli do šestmetrskega prostora, so njihovi vratarji vse ubranili. Sami vidite, da smo prejeli 37 golov, kar se ni zgodilo že štiri mesece. Očitno smo se izčrpali že v skupini in enostavno nam je zmanjkalo moči. Nimamo si kaj očitati. Dali smo vse od sebe. Mislim, da je pred fanti lepa prihodnost. Imeli smo priložnost generacije, ki je nismo izkoristili. Čeprav so nas Danci 'razbili', niso takšen bavbav. Danes enostavno ni šlo,'' je v pogovoru za slovensko nacionalno televizijo povedal Uroš Zorman in s tem potrdil, da se s koncem olimpijskega turnirja poslavlja od reprezentance. ''Nekako tako,'' je na vprašanje novinarja RTV Slovenije pritrdilno odgovoril 36-letnik.

(Danska - Slovenija) | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Po porazu je spregovoril tudi Vid Kavtičnik, veliki junak slovenske srebrne medalje z evropskega prvenstva leta 2004, ki ni razumel kriterija, po katerem sta Slovence kot po tekočem traku na odmor pošiljala španska sodnika.

''Težko je karkoli analizirati. Prejeli smo preveč golov. Želeli smo igrati agresivno, kar nam ni uspelo. V drugem polčasu smo poskušali z drugačno obrambo, kar nam prav tako ni uspelo. Enostavno nam ne pustijo naše grobe igre. Vsakič, ko pride do bolj grobega kontakta, je izključitev. Jaz tega ne razumem, a očitno je rokomet postal tak kot košarka. Nihče si ne sme privoščiti kontakta, drugače je to takoj izključitev. Želeli smo si. Dali smo vse od sebe in nimamo si kaj očitati. Danci so bili danes boljši,'' je povedal Kavtičnik in zavrnil namigovanja, da so bili slovenski rokometaši utrujeni.

''Tekmo smo odprli dobro. Kljub slabi igri smo ob polčasu zaostajali le za tri gole, kar je povsem dosegljivo. V zadnjih minutah prvega polčasa smo naredili kakšno napako preveč, drugače pa je bilo vse v redu. Napaka je bila predvsem ta, da smo dobili toliko golov. Prvič na tem turnirju smo dobili toliko golov in potem je nemogoče zmagati. Najbolj razočarani smo mi. Nimam besed.''

Nad razpletom je bil razočaran tudi selektor Veselin Vujović. ''Nismo bili niti bleda senca reprezentance, ki je v zadnjih šestih mesecih igrala resne in prave tekme v kvalifikacijah in skupinskem delu. Rekel sem, da če ne bomo imeli 15 obramb, težko pričakujem dober rezultat. Prejeli smo 37 golov, kolikor smo jih v kvalifikacijah prejeli na dveh tekmah. Nič nam ni šlo. Gre za sindrom, na katerem bi morali delati in ki morda obstaja v Sloveniji... strah pred velikimi tekmami, strah pred zmagami, strah pred bojem za medalje. Žal mi je za gledalce in vse, ki so nas podpirali. Žal mi je za igralce, ki jih ni tukaj, in bi nam lahko pomagali. Za velike rezultate je treba imeti srce in pogum. Mi tega nismo imeli,'' je dejal črnogorski rokometni strokovnjak.

(Danska - Slovenija) | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA

Komentarjev 2
  • Janez_53 08:56 18.avgust 2016.

    Na zelo pomembni tekmi so se usrali kot prvošolčki! Sposobni so bistveno več!

  • dragec 08:09 18.avgust 2016.

    fantje, glavo gor, dosegli ste veliki USPEH