Šport
61 ogledov

Odločala bo peta tekma

hokej Jesenice Olimpija
1/16
Saša Despot
Jeseniški hokejisti niso izkoristili priložnosti, Olimpija je rezultat v finalu izenačila na 2:2 v zmagah. V ponedeljek bo na sporedu peta tekma.

Jeseniški hokejisti so po zmagi v Ljubljani z 1:0 po kazenskih strelih povedli v finalu državnega prvenstva z 2:1 v zmagah in so nocoj tako lovili uspeh na domačem ledu, ki bi jim znova prinesel državno lovoriko.

A tekma se za gostitelje tokrat ni začela najboljše. Ljubljančani so namreč povedli v 9. minuti. Ob prednosti igralca več za Olimpijo je domači vratar Žan Us, ki se je izjemno izkazal na prejšnjih dveh tekmah, ko ni prejel zadetka, najverjetneje že mislil, da je pokril plošček, a je tega v gol potisnil Luka Kalan. To je bil sicer prvi zadetej zmajev po 158 minutah igre v finalu.

Najbližje izenalenju je bil kasneje Miha Brus, ta je v osmi seriji kazenskih strelov odločil zadnji dvoboj, a se je ob njegovem poizkusu izkazal Olivier Roy. Jeseničani so v prvi tretjini sprožili deset strelov na gol, Olimpija enega manj.

V 25. minuti je sam pred Roya pridrsal Nejc Berlisk, ob prekršku, ki je bil storjen nad njem, pa je zadel le prečko. Železarji so nato v naslednjih dveh mitah poizkušali izkoristiti številčno premoč, a nekaj nevarnih strelov znova ni našlo pot v mrežo. Tudi v 28. minuti ne, ko je izenačenje znova preprečil okvir vrat. Gašper Glavič je z backhandom zadel desno vratnico Royevih vrat.

V naslednji minuti je Gal Koren na drugi strani pred vrati našel Nizozemca Narda Nagtzaama, ki pa ni uspel ugnati Usa. Ta je nato klonil ob naslednjem power playu zmajev, ko je z modre črte zadel Anže Ropret. Tik pred koncem druge tretjine se je iz oči v oči z Royem znašel Sašo Rajsar, a streljal v Kanadčana.

V zadnjih 20 minutah ni bilo pričakovanega pritiska domačih, Olimpija je brez večjih težav ohranjala priigrano prednost. Slabe tri minute pred zadnjim piskom sirene so Ljubljančani bili tudi blizu vodstva s 3:0, tokrat se je namreč zatresla jeseniška vratnica. Zadnji dve minuti so Železarji zaigrali brez vratarja, dobro minuto pred koncem pa se je znova izkazal Roy.

Nekaj sekund pred koncem je Žiga Pešut sam zadrsal pred prazna vrata, a je bil zaustavljen z očitnim prekrškom Andreja Židana, sodniki pa so dosodili tehnični gol. Domači navijači so ob tej odločitvi ponoreli in na igrišče zmetali ogromno različnih predmetov in tekma je bila prekinjena za nekaj časa. Zaradi bakelj se je tekma končala v rdeči megli.

Izjave:

Dejan Varl, trener Sija Acronija Jesenic: "Seveda, treba bo zadeti. Ko pridejo priložnosti, ko pride 'power-play', je treba zadeti. Sploh zdaj, ko vidimo, kako tesna je serija. Olimpija se je zaprla in čakala na protinapade. Skušali smo dobiti plošček nazaj, malo preveč smo 'komplicirali' s podajami ... Bo pa potrebno biti potrpežljiv. A to je najtežje, če veš, da imaš vodstvo za skupno zmago. Vedeli smo, da bo težka tekma, ker Olimpija ni imela več česa izgubiti."

 Miha Brus, igralec Sija Acronija Jesenic: "Ja, gola nismo dali ... že na vseh tekmah ga težko damo, tudi tokrat pa je spet odločal prvi gol. Potem je Olimpija na koncu zaprla in se zadovoljila z 2:0, tako da je bilo še težje prihajati do priložnosti. Vsekakor bi morali zadeti in to lahko tudi na naslednji tekmi odloči."

Bojan Zajc, trener Telemacha Olimpije: "Solidno smo igrali v srednji tretjini, imeli smo hitre akcije, skušali smo čim prej priti v napadalno tretjino. A bistveno je, da smo dali gol, saj že nazadnje nismo igrali slabo, le zadeli nismo. A sami odločamo o svoji usodi, mislim, da smo odigrali dobro tekmo."

Miha Logar, igralec Telemacha Olimpije: "To, da dolgo nismo zadeli, je bila kar velika težava in začeli smo s strahom. Ko smo zadeli prvič, smo dobili zagon, nato še drugega, potem še tehnični gol. Odlična tekma. Vedeli smo, da bodo pritisnili, takrat smo se malo preveč branili, in imeli so svoje priložnosti, a se je tudi naš vratar zelo izkazal."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.