Šport
15 ogledov

"Odločilne tekme nas še čakajo"

Aleš Mušič Simon Maljevac
Neuničljivi Aleš Mušič je tudi v letošnji sezoni pravi motor Telemach Olimpije. 32-letni hokejist je bil sinoči z dvema zadetkoma ključni mož zmajev ob domači zmagi proti Panterjem iz Gradca s 3:2.

Ste imeli proti Gradcu težje delo kot proti Innsbrucku v nedeljo?
"V celoti gledano smo odigrali boljše kot proti Innsbrucku, čeprav so se tudi tokrat gostje vrnili v igro po našem vodstvu s tremi zadetki prednosti. V končnici smo imeli tudi malce sreče, a smo se uspeli ubraniti ob igri z igralcem manj. Gostje so zgrešili prazen gol in zmaga je ostala v Tivoliju."

Kaj je bil glavni razlog za ponoven padec v igri v zaključku srečanja?
"Resnici na ljubo so gostje prvi zadetek dosegli s precejšnjo mero sreče, nato pa smo se malce povlekli v obrambo. Vedeli smo, da bodo v končnici močno pritisnili, vendar nismo prejeli tretjega zadetka. Ritem je naporen, vendar imamo dovolj svežine."

Vam bolj ustreza igranje v Tivoliju kot na odprtem?
"Tekme v okviru Icefesta so dobrodošča popestritev dogajanj v Ljubljani in igralci smo uživali v igranju na odprtem. Vse skupaj nam ni bilo odveč, saj smo kljub zahtevni logistiki potrebovali le nekaj minut več ob pripravi na tekmo. Seveda pa je Tivoli naš dom in v domači dvorani smo veliko bolj vajeni igrati."

Se s trenutno formo lahko nadejate boju za končnico?
"S trenutno uvrstitvijo na prvenstveni razpredelnici se sploh ne obremenjujemo. Skušamo se osredotočiti na vsako tekmo posebej in dvigniti pripravljenost pred odločilnimi tekmami. Odpraviti moramo nihanj v naši igri iz zbrano odigrati vseh šestdeset minut. Vemo, da nas odločilne tekme še čakajo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.