Šport
29 ogledov

V domačem gnezdu prekinili niz porazov

Hunter Bishop Matic Klanšek Velej
Povratek v domači Tivoli je očitno blagodejno vplival na hokejiste Telemach Olimpije, ki so sinoči pred maloštevilnimi gledalci s 4:2 ugnali Innsbruck in prekinili niz porazov.

Po zaključenem Icefestu, ki se je izkazal zgolj kot bleda kopija podobnih spektaklov pod milim nebom v hokejsko razvitejših državah, so se Ljubljančani sinoči proti gostom iz Innsbrucka pomerili v Tivoliju ter po dolgem času prišli do zmage. 

"Po visokem porazu proti Albi smo tokrat skušali zaigrati čim bolj enostavno, kar nam je tudi uspevalo. V prvi tretjini je pak lepo krožil okrog nasprotnikove obrambe in hitro smo prišli do vodstva, ki smo ga kljub določenim težavam v nadaljevanju, uspeli obdržati do konca," je dvoboj pokomentiral domači napadalec Hunter Bishop, ki je načel mrežo gostov.

Popustili po visokem vodstvu

Nekaj sto gledalcev v prvi tretjini kljub Olimpijinemu vodstvu ni kazalo pretiranega navdušenja, prve navijaške vzklike pa je bilo moč slišati šele v 25. minuti, ko je za 3:0 zadel kapetan Aleš Mušič.

"Nismo se preveč obremenjevali z zadnjo tekmo, temveč smo se skušali osredotočili na nov izziv. Po vodstvu s 3:0 smo padli, česar si ne bi smeli privoščiti. Morali bi igrati na enak način do konca tekme. Kljub vsemu smo zasluženo slavili in s tem pridobili nekaj samozavesti pred nadaljevanjem sezone."

Nepopustljivi gostje so v zadnjo tretjino krenili le z zadetkom zaostanka, a so Ljubljančani s zbrano igro v obrambo do konca tekme ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Za mirnejši zaključek je poskrbel Žiga Pešut, ki je v 53. minuti zadel po podaji Gregorja Koblarja. "Odigrali smo tako kot smo se zmenili in se večji del tekme držali našega sistema. Za razliko od tekme proti Albi smo se tokrat držali dogovora in to je obrodilo sadove," je dodal Koblar.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.