Šport
24 ogledov

Odrova v finalu, Žbogar v polfinalu

Robert Žbogar EPA
Robert Žbogar si je priboril polfinale na 200 m delfin. Žbogar je z najboljšim letošnjim izidom 1:58,55 polfinale ujel kot 16., nov nastop pa ga čaka danes ob 19:01. Tjaša Oder si je s sedmim dosežkom predtekmovanja priplavala četrtkov finale na 800 m prosto.

Gorenjec, ki si želi tudi državni rekord, je odločno začel. Na 150 metrih je bil še v krogu najhitrejših, v sami končnici tekme pa so mu nekoliko pošle moči, a je vseeno ujel popoldanski nastop evropske elite.

"Konkurenca je zelo močna. Tukaj je veliko mladih, starejši pa kar nočejo nehati. Konkurenca je zato zelo zgoščena in potreben je bil zelo dober izid za polfinale. Imel sem tudi malo sreče. Če pa bi plaval po željah, bi bil v polfinalu suvereno," je po jutranjem nastopu dejal Robert Žbogar.

O svojem plavanju pa je 25-letni plavalec dodal: "Na zadnjih 25 metrih je bilo res naporno, roke so se ustavile in tam sem največ izgubil. Morda bo v polfinalu nekaj lažje, saj nimam česa izgubiti. Upam, da se bom približal osebnemu rekordu. Vem, da sem dobro treniral, enakovredno kot leta 2011, ko sem plaval državni rekord."

Odrova v finalu, ostale tri vzpodbudno

Plavalka ravenskega Fužinarja Tjaša Oder je s sedmim dosežkom predtekmovanja priplavala četrtkov finale na 800 m prosto. V dopoldanskem nastopu je z izidom 8:31,14 izboljšala tudi slovenski rekord Radovljičanke Nine Cesar za 12 stotink sekunde, osebni rekord pa kar za 4,55 sekunde.

Presenetili sta tudi drugi dve slovenski dolgoprogašici. Špela Perše je osebni rekord z 8:37,73 popravila za slabih 13 sekund in osvojila 11. mesto, le 22 stotink sekunde pa je bila slabša še ena ravenska plavalka Gaja Natlačen na 12. mestu, ki je doslej najboljšo znamko v življenju prav tako popravila za slabih pet sekund. Komaj 15-letna Ljubljančanka Ava Schollmayer pa je na prvem tekmovanju v članski eliti na 100 m hrbtno dosegla 26. izid.

"Že dolgo nisem plavala državnega rekorda. Upala sem na rekord že zadnjič v 25-metrskem bazenu v Kranju. Tokrat sem seveda zelo vesela. Popoldan bi si rekord celo upala napovedati glede na državno prvenstvo, a zjutraj zelo težko plavam. Mislim, da mi je tudi Nemka malo pomagala. V finalu upam, da bo šlo hitro," je po kvalifikacijah povedala Odrova.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.