Šport
565 ogledov

Odstopil urednik športa na TVS

Mile Jovanovič mediaspeed
Direktorica TV Slovenije Ljerka Bizilj krči stroške za Rio 2016, Mile Jovanović protestno odstopil.

"Res je, a tega ne želim komentirati. Takšna je moja odločitev," je na naše vprašanje, ali je odstopil s položaja, odgovoril dosedanji urednik športnega programa na TV Sloveniji Mile Jovanović.

Za odstop naj bi se sicer odločil, ker je direktorica nacionalne televizije Ljerka Bizilj zmanjšala število novinarjev in komentatorjev, ki bodo v živo poročali z naslednjih poletnih olimpijskih iger v Rio de Janeiru. Na prizorišču olimpijskih iger TV Slovenija tako naj ne bi najela nobenih komentatorskih mest. Direktorica je po naših informacijah odstop urednika športnega programa že sprejela, v. d. urednika pa je postal Miha Žibrat.

Ponavadi je na lokaciji največjega športnega dogodka na svetu sodelovalo od 30 do 40 uslužbencev nacionalne televizije, tokrat naj bi trenutni proračun omogočal pot v Brazilijo le petim ali šestim osebam. 

 

Komentarjev 8
  • stanekos 08:12 15.april 2015.

    Uau, celo LED TV zna napisati, ne da bi se zmotil. Bravo. Pa frajtonarco na rame, poroka s sestrično pa 1x na 5 let v LJ v ZOO. Pa Žibrata za v.d.? Sej je mož tik pred penzijo. To bodo ...prikaži več novi sodobni pristopi.

  • macola 22:52 14.april 2015.

    Ooooo, Borči se je oglasil s svojo "šank-intelektualno" retoriko! A tiste mere so mere mojega LED TV??? A pri vas samo programe nacionalne tv lovite?....ja v kakšni luknji pa živiš?

  • stanekos 22:46 14.april 2015.

    Iz večine argumentov homo erectusov se da razbrati, kaj srčika problema: novinarji na njihove stroške po svetu, on pa doma. Užaljenčki.