Šport
585 ogledov

Odstopili še dve znani imeni

EPA
Dirko po Franciji sta zaradi zdravstvenih težav zapustila še dva kolesarja.

Belgijski kolesar Philippe Gilbert, na Touru eden od pomočnikov petkratnega zmagovalca etap Nemca Marcela Kittla pri Quick Stepu, je svoj nastop na letošnji izvedbi francoske dirke že končal. Pred začetkom današnje 16. etape je njegova ekipa sporočila, da je moral odstopiti zaradi zdravstvenih težav z gastroenteritisom.

Karavana je na etapo od Le Puy-en-Velaya do Romans-sur-Isera krenila brez 35-letnega Belgijca, letos že zmagovalca dirke po Flandriji in Amstel Gold Race. Na Touru sicer ni v ospredju, pred odstopom je bil na 79. mestu. "Philippe Gilbert ne bo stratal na današnji etapi zaradi gastroenteritisa. Želimo mu hitro okrevanje," je sporočila njegova ekipa. Za moštvo Quick Step Floors je Belgijec druga letošnja "žrtev", saj je Italijana Mattea Trentina po deveti etapi ujela časovna metla in ni nadaljevala preizkušnje.

Že med etapo pa je odstopil moštveni kolega Primoža Rogliča pri ekipi LottoNL–Jumbo George Bennett. Novozelandec je imel že nekaj dni zdravstvene težave, po hitrem zaostanku v 16. etapi pa je sestopil s kolesa. Bennett je bil sicer zelo visoko uvrščen v skupni razvrstitvi, nahajal se je na 12. mestu. Z njegovim odstopom bo v prihodnjih dneh nekoliko bolj proste roke pri morebitnih napadih verjetno dobil tudi Roglič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.