Šport
9926 ogledov

Druga igralka sveta se je oglasila po veliki izgubi: "Čeprav nisva ..."

Arina Sabalenka in Konstantin Kolcov Profimedia
Srce parajoč zapis po veliki izgubi Arine Sabalenke.

Prvič, odkar je športno javnost šokirala velika tragedija – čez noč je svet izvedel, da je umrl nekdanji beloruski hokejist Konstantin Kolcov – se je oglasila njegova (bivša) partnerka Arina Sabalenka. "Smrt Konstantina je nepredstavljiva tragedija in čeprav nisva bila več skupaj, je moje srce zlomljeno," je zapisala v prvem odzivu na tragedijo na družbenih omrežjih. "Prosim, spoštujte mojo zasebnost in zasebnost njegove družine v teh težkih časih," je še dodala. 

Hotel v Miamiju | Avtor: Profimedia Hotel, s katerega naj bi skočil Kolcov. Profimedia

Kolcov si je sodeč po policijskem poročilu vzel življenje, skočil naj bi z balkona v pristanišču St. Regis Bal Harbour v Miamiju. Sabalenka, sicer zmagovalka zadnjega grand slama in trenutno druga teniška igralka sveta, ima prav tako stalno prebivališče prijavljeno v Miamiju na Floridi. 

Čeprav, kot trdi Sabalenka, s Kolcovom nista bila več skupaj, pa je 25-letna Belorusinja še vedno na svojem družbenem omrežju Instagram ohranila skupne fotografije in čustvene zapise do Kolcova. 

Vse skupaj je sicer presenetila novica, da se bo kljub smrti Kolcova, za katerega so vsi še mislili, da je njen fant, odigrala turnir v Miamiju. Organizatorje je sicer zaprosila, da ji med turnirjem ne bo treba odgovarjati na novinarska vprašanja.

Kolcov je večino svoje kariere preživel v ruskih klubih, tri sezone pa se je meril tudi v najmočnejši ligi na svetu – ligi NHL, kjer je branil barve kluba Pittsburgh Penguins. Novembra 2016 se je Kolcov upokojil od aktivnega igranja, in sicer po odigranih 18 sezonah vrhunskega hokeja. V zadnjem obdobju je deloval kot pomočnik trenerja pri ruski ekipi Salavat Julajev iz Ufe.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.