Šport
35496 ogledov

Policija razkrila grozljivo usodo partnerja druge igralke sveta

Arina Sabalenka in Konstantin Kolcov Profimedia
Policija v Miamiju je prepričana, da si nekdanji odlični hokejist sodil sam.

Nekdanji beloruski hokejist in partner druge teniške igralke sveta Arine Sabalenke, Konstantin Kolcov, je nenadoma umrl. V medijih so najprej zaokrožile informacije, da je Kolcov umrl zaradi pljučne embolije. A so kasneje predstavniki policije v Miamiju kot vzrok smrti navedli "očiten samomor".

Iz urada policijske uprave okrožja Miami-Dade so sporočili, da je šlo za očiten samomor in da je Kolcov skočil z balkona v pristanišču St. Regis Bal Harbour. Izključili so možnost, da bi bila smrt posledica kriminalnega dejanja ali nasilnega ravnanja druge osebe oziroma oseb.

Kraj smrti Konstantina Kolcova | Avtor: Profimedia Profimedia

Za zdaj ne kaže, da bi Sabalenka zaradi smrti partnerja odpovedala nastop na teniškem turnirju WTA serije masters 1000 v Mimaiju. Petindvajsetletna Sabalenka, ki je letos v Melbournu na odprtem prvenstvu Avstralije osvojila svoj drugi turnir za grand slam po vrsti, je dan po tragičnem dogodku v domačem Miamiju, kjer sicer tudi živi in trenira, že opravila teniški trening. 

Tekmica Sabalenke v drugem krogu mastersa v Miamiju bo Španka Paula Badosa, ki je v izjavi za medije priznala, da ji bo v takih okoliščinah težko in neprijetno igrati proti prijateljici. Sabalenka, druga nosilka turnirja, je bila v prvem krogu prosta, Badosa pa je napredovala v drugi krog po zmagi nad povratnico po dopinški kazni Romunko Simono Halep.

Badosa je po dvoboju s Halep največ govorila o Sabalenki: "Veliko časa sem govorila z njo. Tako da vem, kaj preživlja. Zelo dobro sem seznanjena s tem, kaj se je zgodilo. Tudi sama sem nekoliko v šoku, ker na koncu je moja najboljša prijateljica in ne želim, da trpi. To je zelo težko za obe. Je močna ženska. Mislim, da bo od nekje dobila moč. Upam, da bo vseeno dober dvoboj," je dejala španska teniška igralka.

Arina Sabalenka in Paula Badosa | Avtor: Profimedia Profimedia

O dogodku, ki je pretresel celotno teniško karavano, je medijem po zmagi nad Francozinjo Claro Burel na novinarski konferenci spregovorila tudi danska šampionka Caroline Wozniacki. "Sploh si ne morem predstavljati, skozi kaj trenutno gre. Tudi jaz sem jokala. To je tako grozna situacija. Tako težko je. Prišla sem do nje in ji rekla, da sem tukaj, če bo kaj potrebovala. Rada imam Arino. Mislim, da je odlična oseba. Vedno je tako srečna in videti jo, ko gre skozi vse to, je srce parajoče."

Od Sabalenke 17 let starejši Kolcov je bil prav tako vrhunski športnik. V severnoameriški hokejski ligi NHL je igral za Pittsburgh Penguins. Potem ko sta postala par, se je redno udeleževal turnirjev, na katerih je igrala Sabalenka, in jo podpiral s tribun. Novico o smrti je prva objavila ruska hokejska ekipa v kontinentalni ligi KHL Salavat Julajev iz Ufe, pri kateri je bil Kolcov pomočnik trenerja. Kolcov je opravljal tudi dolžnosti glavnega trenerja beloruske hokejske reprezentance.

To je bila druga velika tragedija, ki je v življenju prizadela Sabalenko. Njen oče Sergej, prav tako nekdanji hokejist, je leta 2019 umrl v starosti 43 let.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • mph2 08:56 21.marec 2024.

    Iz naslova sem najmanj pričakoval iz naslova, da ga je nekdo odrl na živo.

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 21:02 20.marec 2024.

    Pljučna embolija in padec čez balkon pač nimata nič skupnega. Od kje je potem bilo prvo poročilo o vzroku smrti pljučna embolija, če so ga našli raztreščenega pod, predvidevam da stolpnico?

Sorodne novice