Šport
38 ogledov

Oglejte si 10 najlepših golov leta

Za Nagrado Ferenca Puskasa se poteguje devet nogometašev in ena nogometašica. Nagrado se podeljuje za najlepši zadetek v letu. Zbrali smo vse kandidate za prestižno priznanje.

Začenjamo z nežnejšim spolom. Zadetek Stephanie Roche na tekmi med irskima ekipama Peamount United in Wexford Youth je padel 20. oktobra 2013. Petiindvajsetletna igralka, ki je zbrala že tudi 28 nastopov in štiri zadetke za irsko reprezentanco, je postala hit na youtubu in vsaj nekoliko primogla k prepoznavnosti ženskega nogometa na Irskem.

 

Drugi na seznamu je zadetek novega zvezdnika Chelseaja Diega Coste, ki pa je pravo mojstrovino v minuli sezoni zabil še kot član Atletico Madrida. Kasnejši španski prvak je nadigral Getafe 23. novenbra 2013.

 

James Rodriguez se je po izjemnem svetovnem prvenstvu iz Monaca preselil k madridskemu Realu. Vodstvo belega baleta je najverjetneje navdušil tudi s tem zadetkom na svetovnem prvenstvu proti Urugvaju. Zadetek, ki je bil desežen 28. junija, je bil izbran tudi za najlepšega na mundialu 2014.

 

Tudi švicarski reprezentant Pajtim Kasami ima novega delodajalca, a od nogometašev Fulhama se je poslovil z redko videnim golom. Novi član grškega Olympiacosa je fenomenalno zadel 23. oktobra 2013 na gostovanju pri Crystal Palacu.

 

Tudi nizozemski reprezentant Robin van Persie se je z zadetkom izkazal na letošnjem svetovnem prvenstvu. V polno je zadel na tekmi s Španijo, ko so tulipani povsem razbili branilce naslova. To je edini gol z glavo na seznamu, rdeča furija pa ga je prejela 13. junija. 

 

Lanski oktober je bil očitno mesec, ko so se dosegali izjemni zadetki. Za enega izmed njih je 6. oktobra 2013 poskrbel Camilo Sanvezzo. Ta je zabil  zadetek na dvoboju med njegovim Vancouvrom in Portlandom.

 

Zlatan Ibrahimović se z nagrado Ferenca Puskasa že lahko pohvali. Osvojil jo je lani, ko je izjemno zadel na tekmi med Švedsko in Anglijo. Da tudi tokrat ne bo manjkal med kandidati, je poskrbel na ligaški tekmi PSG in Bastie. Ob zanesljivi zmagi, ki se je prav tako pripetila oktobra 2013., tokrat 19., je fenomenalno poskrbel za vodstvo Parižanov. 

 

Za Avstralce letošnje svetovno prvenstvo ni bilo ravno uspešno, imeli pa so kar nekaj prebliskov. Za največjega je poskrbel zimzeleni napadalec Tim Cahill, ki je 18. junija zatresel mrežo Nizozemske.

 

Tudi na Daljnem vzhodu znajo igrati nogomet. Gledalci na tekmi med Hirošimo in Kawasakijem je na noge dvignil japonski reprezentant Hisato Sato. Za Hirošimo je zadel 8. marca letos.

 

In za konec še zadetek, ki je padel 15. februarja na tekmi mehiškega prvenstva. Marco Fabian, ki je poleti branil barve Mehike tudi na mundialu, je na izjemen način prinesel zmago Cruz Azulu na tekmi s Pueblo. Za vse zadetke sicer lahko glasujete tukaj

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.