Šport
21 ogledov

Đoković do druge zmage: klonil še Murray

andy murray
1/18
EPA
Novak Đoković je dobil težko pričakovani obračun z Andyjem Murrayjem v drugem kolu zaključnega turnirja World Tour v Londonu. Srbski teniški igralec je slavil s 4:6, 6:3 in 7:5. Zvečer se bosta pomerila še Tomáš Berdych in Jo-Wilfried Tsonga.

Na enem izmed največjih obračunov zaključnega turnirja v Londonu se je Novak Đoković proti Andyju Murrayju vrnil po izgubljenem prvem nizu in na koncu premagal Škota, s čimer si je že praktično zagotovil napredovanje v polfinale.

Tretji igralec sveta je proti srbski številki ena prikazal izvrstno predstavo v prvem nizu, nato pa popustil. Đoković zdaj čaka na razplet večerne tekme med Jojem-Wilfriedom Tsongajem in Tomášem Berdychom, saj bi ga zmaga Francoza že poslala v nadaljnje tekmovanje.

Murray je na svoj začetni udarec v izvrstnem prvem nizu izgubil le tri točke, Đoković pa se je začel vračati v šesti igri drugega niza, ko je Otočanu prvič vzel servis. Srb je prvi udaril tudi v odločilnem nizu, ko je imel dve priložnosti za "dvojni break", a se Murray ni dal in izenačil (4:4).

Murray: "Odločili sta zadnji minuti"

Dobro delo je Murray pokvaril in pri rezultatu 5:5 znova izgubil začetni udarec, Đoković pa je neusmiljeno izkoristil svojo prvo žogico za zmago po dveh urah in 34 minutah igre.

"Tretji niz je bil napet, verjetno pa sta odločili zadnji minuti. Uspel mu je 'break' pri 15:40, potem sem imel jaz enak rezultat v naslednji igri, a mi ni uspelo. To je bil trenutek, ki je odločil tekmo," je po obračunu povedal Murray.

ATP World Tour Finals, skupinski del, 2. kolo:

Skupina A

Novak Đoković (Srb/1) : Andy Murray (VB/3) 4:6, 6:3, 7:5;

Tomáš Berdych (Češ/5) - Jo-Wilfried Tsonga (Fra/7) -:-, -:-.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.