Šport
33 ogledov

Đoković hiter kot Usain Bolt

novak đoković Reuters
Prvi igralec sveta Novak Đoković je prepričljivo začel svoj pohod na tretji naslov mastersa v Rimu. Srbski šampion, ki je v Madridu nepričakovano izpadel v drugem kolu, je v 70 minutah odpravil Španca Alberta Montanesa (6:2, 6:3) in navdušil z nekaj izjemnimi potezami.

Slabše kot Đokoviću pa se godi Britancu Andyju Murrayju. Drugi nosilec turnirja v večnem mestu je moral zaradi poškodbe v drugem kolu predati dvoboj proti Špancu Marcelu Granollersu (3:6, 7:6 (5), predaja)

andy murray | Avtor: Reuters Reuters
Granollers je v prvem nizu dominiral, Murray pa je pri zaostanku 3:6, 1:2 zahteval zdravniški odmor. Po vrnitvi na igrišče je Škot izgubil dve zaporedni igri, nato pa pri zaostanku z 1:4 ponovno ujel momentum in izenačil. Granollers je v deveti igri še enkrat odvzel servis svojemu nasprotniku in nato serviral za zmago, vendar se Murray ni predal in izsilil podaljšano igro. Zmagovalec lanskega US Opna je ''tie-break'' dobil, nato pa pred začetkom odločilnega niza pomahal z belo zastavico.

Murray, ki še nikoli ni osvojil turnirja na peščeni podlagi, bo imel sedaj deset dni časa, da se pripravi na drugi grand slam sezone na OP Francije (Roland Garros). Pred turnirjem v Rimu je zaigral na dveh peščenih mastersih - v Monte Carlu ga je v tretjem kolu ponižal Švicar Stanislas Wawrinka, v Madridu pa ga je v četrtfinalu izločil Čeh Tomaš Berdych.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.