Šport
2449 ogledov

Đoković le še potrdil slabo novico

Novak Đoković EPA Novak Đoković.
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je danes v Beogradu potrdil, da ne bo šlo.

Novak Đoković, v tej sezoni ne bo več igral zaradi poškodbe komolca. Zmagovalec 12 turnirjev za grand slam je zaradi težav s komolcem moral predati četrtfinalni dvoboj v Wimbledonu proti Čehu Tomašu Berdychu. Tridesetletni Srb bo izpustil tudi zadnji grand slam sezone, odprto prvenstvo ZDA, ki bo med 28. avgustom in 10. septembrom in kjer je slavil v letih 2011 in 2015.

"Zaradi težav s komolcem ne bom igral do konca sezone. V naslednjih dveh mesecih ne bom mogel niti prijeti loparja, tako da se bom posvetil družini," je najprej na družbenem omrežju Facebook zapisal Đoković, nato pa novinarjem v Beogradu pojasnil: "Pojavljale so se različne špekulacije in izjave glede stanja te moje poškodbe, zato sem se odločil, da osebno obvestim javnost. Po posvetovanju z različnimi zdravniki in specialisti sem se odločil, da si vzamem premor do konca leta. Poškodbo vlečem že eno leto in pol in me ovira na turnirjih. Zdaj se je vse skupaj še poslabšalo, najbolj v Wimbledonu, kar je bil znak za to radikalno odločitev."

Novak Đoković Velika napaka Šport Slaba novica za Đokovića

Po Đokovićevih besedah operacija ne bo potrebna. "Operacija ni obvezna, razni strokovnjaki niso zanjo. Nikdar me niso operirali, želim si, da bi bilo tako tudi v prihodnje. Veseli me, da se bom lahko vrnil po naravni poti. Pol leta bo več kot dovolj za okrevanje in za to, da sezono začnem na najvišji ravni," pravi Đoković, ki je še dodal, da bo Andre Agassi njegov trener tudi v prihodnjem letu, medtem ko Mario Ančić še razmišlja o nadaljnjem sodelovanju.

Kot zanimivost velja omeniti, da je pred točno letom sezono 2016 končal Švicar Roger Federer. Ta je zaradi težav s kolenom odpovedal nastop na olimpijskih igrah v Rio de Janeiru in se odločil za predčasen konec sezone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.