Šport
25 ogledov

Đoković odpravil Del Potra za polfinale

Novak Đoković WTF London EPA
Roger Federer je na zaključnem turnirju ATP premagal Richarda Gasqueta in se bo za vstop v polfinale v soboto pomeril s Juanom Martinom del Potrom, ki je izgubil z Novakom Đokovićem.

Srbski teniški igralec Novak Đoković se je po današnji zmagi nad Argentincem Juanom Martinom del Potrom uvrstil v polfinale zaključnega turnirja ATP v Londonu. Drugi nosilec turnirja z nagradnim skladom šest milijonov dolarjev je Južnoameričana ugnal s 6:3, 3:6 in 6:3.

V današnjem prvem obračunu v skupini B je Švicar Roger Federer premagal Francoza Richarda Gasqueta s 6:4 in 6:3. Odločitev o drugem polfinalistu v tej skupini bo tako padla na sobotnem dvoboju med del Potrom in Federerjem, medtem ko je Gasquet že zapravil vse možnosti za uvrstitev med štiri.

V skupini A troboj za drugo mesto

V petek bosta v londonski O2 Areni na sporedu obračuna 3. kroga v skupini A. David Ferrer se bo pomeril s Stanislasom Wawrinko, Rafael Nadal pa s Tomašem Berdychom. Nadal si je z dvema zmagama že izboril polfinalni nastop, Berdych in Wawrinka imata po eno zmago in poraz, Ferrer pa je doživel dva poraza.

World Tour Finals, 2. krog (6 mio. dolarjev):

Skupina B

Roger Federer (Švi/6) : Richard Gasquet (Fra/8) 6:4, 6:3;
Novak Đoković (Srb/2) : Juan Martin del Potro (Arg/4) 6:3, 3:6, 6:3.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.