Šport
11 ogledov

Đoković v finale: za nagrado igral nogomet

Đoković Djoković Tsonga Indian Wells Masters ATP
1/7
EPA
Na močnem teniškem mastersu v ameriškem Indian Wellsu se je v polfinale pričakovano prebil najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković. Srb je v četrtfinalu presenetljivo gladko, že po dveh nizih s 6:3 in 6:1, ugnal osmega nosilca Francoza Jo-Wilfrieda Tsongaja.

Novak Đoković bo v polfinalu prekrižal lopar z Argentincem Juanom Martínom Del Potrom. Sedmi nosilec je v četrtfinalu premagal tretjega nosilca Britanca Andyja Murrayja, zmagovalca olimpijskega turnirja v Londonu, s 6:7 (5), 6:3, 6:1.

"Zelo sem vesel, ker sem se prebil v polfinale. To je bil moj najboljši dvoboj v tej sezoni. Seveda pa bom moral v nadaljevanju pokazati svoj najboljši tenis, če želim premagati vodilnega igralca. Upam, da bom četrtfinalno predstavo ponovil tudi v polfinalu," je bil vesel Argentinec.

Đoković je za preboj v polfinale potreboval 54 minut, Joja-Wilfrieda Tsongaja, s katerim sta se doslej že 15. pomerila, pa je premagal še desetič. "Dobro sem vračal in to prav takrat, ko sem najbolj potreboval točke. Sicer mi je precej pomagal tudi tekmec, ki je naredil precej neizsiljenih napak. Takrat, ko je bilo najbolj pomembno, mu nisem dopustil, da bi se vrnil v igro ali da bi si priigral priložnost za 'break'," je dejal Đoković po že 22. dobljenem zaporednem dvoboju.

Ženski finale Wozniacki-Šarapova

V moški konkurenci sta tako znana oba polfinalna para. Španski teniški igralec Rafael Nadal je že včeraj v četrtfinalu teniškega mastersa v Indian Wellsu premagal dolgoletnega tekmeca Švicarja Rogerja Federerja s 6:4 in 6:2. V polfinalu pa se bo pomeril s Čehom Tomášem Berdychom, ki je ugnal Južnoafričana Kevina Andersona s 6:4, 6:4.

Na ženskem turnirju serije WTA pa sta znani že obe finalistki. Po tem ko sta zaradi poškodb četrtfinalna dvoboja predali prva nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka in Avstralka Samantha Stosur, sta se v soboto v finale prebili nekdanja številka ena ženskega tenisa Danka Caroline Wozniacki, ki se bo udarila prav tako z nekdanjo številko ena Rusinjo Marijo Šarapovo.

Wozniackijeva, osma nosilka, je v polfinalu premagala četrto nosilko Nemko Angelique Kerber z 2:6, 6:4, 7:5, Šarapova, na turnirju druga nosilka, pa je bila boljša od rojakinje in soimenjakinje Kirilenkove s 6:4, 6:3.

Komentarjev 1
  • uglykidviky 08:41 17.marec 2013.

    kak vas ni sram taki članek gor dat,djoković v finale,te pa je izgubil v polfinalu,katastrofa,no kaj pa lahko od vas pričakujem