Šport
50 ogledov

''Đokovićev klic me je presenetil''

boris becker EPA
Nekdanji nemški tenisaš Boris Becker, ki bo v sezoni 2014 deloval kot trener Novaka Đokovića, je razkril, da ga je srbski tenisač povabil k sodelovanju potem, ko ga je Rafael Nadal zrinil s prvega mesta lestvice ATP.

Srbski tenisač Novak Đoković je pred nekaj dnevi na presenečenje teniške javnosti razkril, da bo v prihajajoči sezoni združil moči z zmagovalcem šestih turnirjev za grand slam Borisom Beckerjem.

Nekdanji prvi igralec sveta in dolgoletni komentator BBC bo zamenjal Slovaka Mariana Vajdo, s katerim je Đoković dosegel vse svoje največje uspehe. Vajda bo ostal del trenerske ekipe, vendar si želi v prihodnost več časa posvetiti svojim otrokom in družini.

''Novak in njegov zastopnik sta k meni pristopila med turnirjem v Pekingu,'' je povedal Becker in dodal: ''Odločil se je, da v svojem kotu potrebuje nekoga, ki je bil v enakem položaju. Presenečen sem bil, saj tega telefonskega klica res nisem pričakoval. Zelo sem bil počaščen.''

Prav na turnirju v Pekingu je prišlo do rošade na vrhu teniške lestvice ATP, ko se je Rafael Nadal z uvrstitvijo v polfinale prvič po letu 2011 ponovno zavihtel na teniški prestol. Đoković je prepričan, da mu Becker, ki se bo prvič preizkusil v vlogi trenerja, lahko pomaga nazaj na vrh.

BBC-ju že dal odpoved

''Tega ne bom delal nekaj napol, saj ne bi bilo pošteno do mene ali njega. Tukaj smo, da zmagamo,'' je pripomnil nekdanji nemški šampion, ki je zaradi nove službe že zapustil televizijsko hišo BBC "Ne morem analizirati tekem na televiziji, naslednji dan pa biti trener Novaka. Na tej ravni odločajo malenkosti, ki pretehtajo, ali zmagaš v finalu ali izgubiš," je še dodal 46-letnik.
Becker se je tako v trenerskih krogih pridružil še eni teniški legendi, Čehu Ivanu Lendlu, zmagovalcu osmih turnirjev za grand slam, ki je ob koncu leta 2011 postal trener Andyja Murrayja. Škot je pod taktirko nekdanjega šampiona osvojil zlato olimpijsko kolajno, zmagal pa je še na OP ZDA (2012) in končal 77-letno britansko sušo na turnirju v Wimbledonu (2013).

''Ko je Ivan prevzel mesto trenerja, sem se vprašal, zakaj so ti fantje tako dolgo čakali, da so se obrnili na nekatere najboljše tenisače vseh časov,'' je povedal Becker, ki bo svojo trenersko zgodbo začel pisati že na uvodnem grand slamu sezone za OP Avstralije, ki se prične 13. januarja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.