Šport
233 ogledov

Olimpija na najlepši možni način vstopila v novo leto

HK SŽ Olimpija Twitter/HK SŽ Olimpija
Hokejisti SŽ Olimpije so v 35. krogu lige ICEHL v gosteh premagali vodilni Fehervar s 5:1 (1:0, 1:1, 3:0).

Ljubljanska Olimpija je novo leto začela uspešno. Potem ko je 2023 končala z zmago proti Asiagu, jo je v začetku 2024 čakalo gostovanje pri vodilnem Fehervarju. Ljubljančani, deseti na lestvici, so svoje delo opravili z odliko in se veselili zanesljive zmage, katere junak je bil Trevor Gooch z dvema zadetkoma.

Gostujoča zasedba je povedla v osmi minuti, ko je tekmečevega vratarja premagal prav Gooch. Ljubljančani so bili v prvi tretjini praktično enakovredni domačim po številu strelov, v drugi tretjini so jih tudi prehiteli in v 27. minuti podvojili prednost. Marcel Mahkovec je bil strelec.

Madžarska zasedba, ki je bila v naslednjih minutah konkretnejša v napadu, pa se je vrnila v igro na začetku 39. minute. Zadel je Bence Stipsicz, med podajalci pa je bil Janos Hari, z 42 točkami najboljši strelec v domači ekipi.

HK SŽ Olimpija | Avtor: Twitter/HK SŽ Olimpija Twitter/HK SŽ Olimpija

Ljubljančani pa so imeli odgovor tudi na to, v 50. in 51. minuti so še dvakrat zatresli mrežo domačih vrat, svoj 16. gol sezone in drugega na tekmi je najprej prispeval Gooch, s 34 točkami najboljši strelec Olimpije v tem tekmovanju.

Nik Simšič je dobrih 40 sekund pozneje zadel prvič na tekmi in tako podaji ob prvem zadetku dodal še gol. Piko na i zanesljivi zmagi je v 56. minuti postavil Luka Vodlan.

Ljubljančane nova tekma čaka že v sredo, ko bodo gostili zasedbo iz Gradca.

* Dvorana Gabor Ocskay, gledalcev 2380, sodniki: Fichtner, Nagy (glavna), Jedlicka, Gatol-Schafranek.
* Strelci: 0:1 Gooch (Bičevskis, Zajc, 8.), 0:2 Mahkovec (Simšič, 27.), 1:2 Stipsicz (Hari, Phillips, 39.), 1:3 Gooch (Dodero, Zajc, 50.), 1:4, Simšič (Pance, 51.), 1:5 Vodlan (Ronkainen, 56.).
* Kazenske minute: Fehervar 2, SŽ Olimpija 4.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.