Šport
14 ogledov

Olimpija na pol poti do državnega naslova

D'Alvise Muršak Thomas Coulombe Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Saša Despot
Hokejisti Telemacha Olimpije so v prvi finalni tekmi slovenskega državnega prvenstva premagali Playboy Slavijo s 4:1 (2:1, 2:0, 0:0). Moštvi v finalu igrata na dve zmagi, druga, morda že odločilna tekma bo v ponedeljek ob 19. uri v Zalogu.

Finale slovenskega prvenstva letos po dolgem času ne prinaša tradicionalnega derbija, saj so jeseniški hokejisti po znanih težavah nastopili zgolj s člansko selekcijo HD Jesenice mladi in se po pričakovanjih poslovili v polfinalu proti Ljubljančanom. Finale je tako tudi boj za prestiž v glavnem mestu, saj se za naslov borita kluba iz Tivolija in Zaloga. Prvo dejanje so danes dobili favoriti iz središča mesta, ki na drugo finalno tekmo v Zalog odhajajo z možnostjo, da že po dveh finalnih dneh končajo letošnjo sezono.

"Zelo korektna tekma z naše strani. Igrali nismo več kot mesec in pol, dobro, igrali smo polfinale proti Jesenicam. Po drugi strani je bila Slavija izredno motivirana, z odličnimi rezultati v mednarodni ligi. Hoteli so se seveda dokazati, večina fantov je že igrala tukaj in vedeli smo, da nas čaka težko delo. Ni bilo podcenjevanja in mislim, da je bila tekma zanimiva za občinstvo. V Zalog gremo odločeni, da dosežemo novo zmago, favoriti smo na papirju, to pa moramo pokazati še na ledu,'' je povedal trener Olimpije Bojan Zajc.

Po tekmovalni plati so bili sicer precej bolj uigrani hokejisti Playboy Slavije. Potem ko so ves marec nastopali v končnici mednarodne lige INL (v finalu so izgubili z 2:3 v zmagah) in opravili še polfinale s kranjsko ekipo, jih zdaj v treh dneh čakajo tri tekme. V soboto so s 5:0 dobili zadnji polfinalni obračun s Triglavom, danes so igrali prvi finale, že v ponedeljek je na njihovem terenu na sporedu druga finalna tekma. Na drugi strani so bili domači hokejisti tekmovalno precej bolj umirjeni, saj so po koncu rednega dela lige Ebel - letos so ostali brez končnice - igrali le še dve polfinalni tekmi DP z Jeseničani.

Zmaji zadali prvi udarec

Zadržan začetek brez pravih priložnosti so prvi prekinili zmaji, ko so v deveti minuti že po devetih sekundah izkoristili svojo prvo in v uvodni tretjini edino prednost igralca več. Nato je Slavija počasi ujela ritem in tudi nekajkrat zapretila vratarju Jerryju Kuhnu. Založani so imeli največjo priložnost ob koncu tretjine, ko so po dveh zaporednih izključitvah na domači strani kar dobro minuto imeli dva igralca več na ledu. A te prednosti niso znali izkoristiti, še več, po vratnici Klemna Sodržnika jim je v protinapad ušel Aleš Mušič in plošček je končal za hrbtom Aleša Sile. Vseeno pa so gostje še v uvodni tretjini poskrbeli za upanje na preobrat, po nespretnem posredovanju Kuhna je znižal Rok Snoj.

Olimpija diktirala tempo, Kuhn se je dolgočasil

Nadaljevanje je prineslo hitro povišanje vodstva domačih, ko je v 22. minuti zadel Patrick Coulombe. Nadaljevanje ni bilo več tako poletno, Olimpija je imela premoč, ki pa je ni več kronala z zadetki. Založani so redko prihajali do nevarnejših strelov, tako da Kuhn ni imel veliko dela. Na polovici tekme je Matevž Erman povišal na 4:1 in jasno je bilo, da se bodo Založani težko izognili porazu. Gostje so se nato ubranili ob številčni prednosti Olimpije, ne preveč razgibano hokejsko predstavo pa sta s pretepaškim vložkom popestrila Matej Hočevar in Rok Klavžar.

V zadnjem delu so domači bolj ali manj le pazili, da je ostalo pri visoki prednosti. Pravih akcij in priložnosti ni bilo več, še najlepšo za zeleno-bele je v 56. minuti zapravil Jaka Ankerst, moštvi pa si tudi ob igri z igralcem več nista pripravili izhodišč za zadetke. Zmaji so tako zanesljivo dobili prvo finalno dejanje in lahko že v ponedeljek dvignejo pokal za prvaka.

Državno prvenstvo, finale, 1. tekma:

HDD Olimpija : Playboy Slavija 4:1 (2:1, 2:0, 0:0) /1:0/
Ž. Pance (9), Mušič (19), Coulombe (22), Erman (31); R. Snoj (20)

// - izid v zmagah, igrajo na dve dobljeni tekmi

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.