Šport
22 ogledov

Olimpijska prvaka si morata sama plačati SP

chad le clos južnoafriška republika plavanje Reuters
Južnoafriški plavalci, vključno z olimpijskima prvakoma Chadom le Closom in Cameronom van der Bergom, si bodo morali pot na julijsko svetovno prvenstvo plačati sami, če v Španiji želijo nastopiti.

Južnoafriška plavalna zveza je sporočila, da je lani izgubila glavnega sponzorja, tako da reprezentantom ni zmožna plačati stroškov za nastop.

"Na žalost jih lahko le prijavimo, pot in nastanitev pa bodo morali plačati sami. Potem ko smo izgubili 1,25 milijona dolarjev, ki nam ga je zagotavljala pogodba s Telkomom, smo v veliki finančni krizi," so sporočili iz zveze.

Na odločitev zveze se je že odzval oče olimpijskega prvaka na 200 metrov delfin Bert le Clos: "Patetično je, da moraš sam kupiti letalsko vozovnico. To je sramota, če pogledamo, koliko kolajn in slave so plavalci priborili svoji državi. Obstajajo športi, ki nimajo uspehov, a dobivajo milijone."

Južnoafriška republika je na olimpijskih igrah osvojila tri kolajne, Chad le Clos je zlati na 200 metrov delfin dodal še srebrno na pol krajši razdalji, Cameron van der Berg pa je bil zlat na 100 metrov prsno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.