Šport
278 ogledov

Olimpijska prvakinja, tekmica odlične Slovenke, končala kariero

Jenn Suhr Profimedia
Nekdanja olimpijska prvakinja Jenn Suhr je končala kariero.

Olimpijska prvakinja v skoku s palico iz Londona 2012, Američanka Jenn Suhr je ob robu ameriškega atletskega prvenstva v Eugenu oznanila konec kariere.

Tekmica slovenske zvezde te discipline Tine Šutej je že pred tem odpovedala nastop na ameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo. Letos bo atletsko svetovno prvenstvo prav v Eugenu, kjer Američani izbirajo svojo reprezentanco.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jenn Suhr (@jennsuhr)

"Našla bom prave besede, vendar sta trenutno moje srce in duša že pri novih življenjskih izzivih. V skoku s palico sem dosegla več, kot sem sanjala, in pridobila ogromno izkušenj za življenje zunaj atletskih stez," je prek družbenih omrežij sporočila 40-letna Američanka, ki je nastopila na vseh ameriških prvenstvih od leta 2006 naprej.

Jenn Suhr, ki je za olimpijsko zmago v Londonu ugnala tudi slovito Rusinjo Jeleno Isinbajevo, ima še vedno v lasti najboljši dvoranski dosežek; 5,02 metra je skočila na SP leta 2013. Leta 2016 je postala dvoranska prvakinja. Leta 2008 na OI v Pekingu je osvojila srebro.

Jenn Suhr | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.