Šport
135 ogledov

Dosegel šesti izid vseh časov, cilja na rekord Usaina Bolta

Fred Kerley Profimedia
Kerley z izidom sezone na 100 m napovedal boj za svetovni naslov.

Ameriški sprinter Fred Kerley je na kvalifikacijah ZDA za svetovno prvenstvo drugič v dveh dneh postavil najboljši izid sezone na 100 metrov. Kerley je v polfinalu v noči na soboto tekel 9,76 sekunde, kar je najboljši čas letos, za zmago v finalu pa stotinko sekunde počasneje.

Sedemindvajsetletnik iz Teksasa je že dan prej na tekmovanju v mestu Eugene postavil najboljši izid sezone, ko je v kvalifikacijskem teku dosegel izid 9,83 sekunde. Z 9,76 sekunde pa je nato izenačil šesti izid vseh časov. "Danes sem pokazal, kar znam," je po poročanju AFP dejal Kerley in dodal: "Pričakoval sem hiter tek."

Z najboljšima izidoma sezone je Kerley, dobitnik srebrne medalje na lanskih olimpijskih igrah v Tokiu, postal glavni favorit za zmago v tej paradni disciplini na svetovnem prvenstvu, ki bo na istem prizorišču potekal od 15. do 25. julija.

Tam ga bo med drugim čakal olimpijski prvak, Italijan Marcell Jacobs, ki je v tej sezoni na prostem nastopil le na enem mitingu v domovini sredi maja. Tam je dosegel najboljši izid 9,99 sekunde, a si ob tem poškodoval stegensko mišico.

Zaradi tega je Jacobs izpustil načrtovan nastop na mitingu diamantne lige v Eugenu konec maja, na tekmovalne steze pa naj bi se vrnil te dni, je poročala italijanska stran Eurosporta.

Po rekordu sezone je medtem Kerley napovedal, da ima večje ambicije od svetovnega naslova. "Moja želja je, da pridem do rekorda v lasti Usaina Bolta. Na to ciljam," je dejal o svetovnem rekordu legendarnega Jamajčana, ki je leta 2009 na SP tekel 9,58 sekunde.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice