Šport
17 ogledov

Olimpijska zmagovalka dopingirana

Fraserjeva se bo iz Evrope vrnila v domovino, kjer jo čaka zaslišanje pred komis Žurnal24 main
Olimpijsko zmagovalko in svetovno prvakinjo v teku na 100 metrov Jamajčanko Shelly-Ann Fraser je Mednarodna atletska zveza (IAAF) zaradi dopinga začasno suspendirala.

Vzrok za suspenz je uporaba prepovedanih sredstev, ki so jih odkrili v vzorcu, odvzetem po mitingu diamantne lige maja v Šanghaju.

V vzorcu Shelly-Ann Fraser so po mitingu, na katerem je v teku na 100 metrov zasedla drugo mesto, našli prepovedano sredstvo oksikodon. V taboru jamajške atletinje trdijo, da ni šlo za namerno jemanje poživil, temveč je to sredstvo vsebovalo zdravilo proti bolečinam, ki ga je tekmovalka vzela zaradi zobobola.

Njena ekipa je na mitingu, kot je pojasnil predsednik njenega atletskega kluba Bruce James, pozabila prijaviti uporabo zdravila. Atletinja je tik pred tekmo po nasvetu trenerja vzela tableto proti bolečinam, kot pojasnjujejo v njenem klubu, pa ji to sredstvo nikakor ni pomagalo. "Pravzaprav učinkuje tako, da človeka upočasni, ga naredi otrplega in utrujenega. Gre zgolj za veliko napako njenega moštva," je dejal James, ki je prepričan, da ne gre za dopinški prekršek – če bi zdravilo prijavili pred tekmo, težav ne bi bilo –, zato so v njenem klubu tudi javno objavili suspenz tekačice.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.