Šport > Olimpijske igre
863 ogledov

Bo Slovenija gostila zimske olimpijske igre? Stekli že prvi pogovori!

Olimpijske igre Tokio 2020, slovenska reprezentanca Reševalni pas/Twitter
V Celovcu stekli pogovori o skupni kandidaturi Koroške in Slovenije za zimske olimpijske igre leta 2034.

Avstrijska dežela Koroška in Slovenija si prizadevata za skupno kandidaturo za organizacijo zimskih olimpijskih iger leta 2034, je poročala avstrijska tiskovna agencija APA. O tem je danes tekla beseda na srečanju v Celovcu.

Kot je navedla APA, sta se v Celovcu o možnosti za skupno kandidaturo za organizacijo zimskih olimpijskih iger pogovarjala koroški deželni glavar Peter Kaiser in slovenski minister za gospodarstvo, turizem in šport Matjaž Han. Ključno vlogo pri tem bo imel vidik trajnosti z uporabo obstoječe infrastrukture v obeh državah.

Planica | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

"Dokazali smo že, da lahko gostimo čezmejne športne dogodke, pri organizaciji iger pa se lahko opremo na že obstoječo športno infrastrukturo na obeh straneh," je pojasnil Kaiser. S poudarkom na trajnosti in obstoječih športnih objektih želijo tudi zavrniti "gigantomanijo preteklih iger".

"Ta zamisel ne sme ostati samo v naših glavah kot vizija, ampak mora predstavljati spodbudo, da predsednika nacionalnih olimpijskih komitejev skupaj z Italijo razpravljajo in obravnavajo kandidaturo Koroške in Slovenije," je dejal Kaiser.

Matjaž Han | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek

Minister Han je ob tem izrazil prepričanje, da "vizija lahko postane resničnost, če jo bodo v olimpijskem komiteju ustrezno preučili in obravnavali", je še navedla APA.

Naslednje zimske olimpijske igre bodo leta 2026 v Italiji v Milanu, s prizorišči tudi v zimskem središču v osrčju Dolomitov v Cortini d'Ampezzo.

Komentarjev 2
  • dare326 23:03 11.september 2023.

    Poplave so nas dotolkle, oni pa dvigujejo davke, igrali bi se olimpijado, da ne omenjamo migrantov. Saj bo narod plačal.

  • Ender3 18:26 11.september 2023.

    Bog ne daj ! Zaradi nekaj interesnih posameznikov.

Sorodne novice